https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, kaj se v murskosoboški občini zapira, kaj ostaja odprto

23.10.2020 ob 13:20  

Župan dr. Aleksander Jevšek je ta teden aktiviral Občinski štab Civilne zaščite za izvajanje preventivnih ukrepov in organizacijo pomoči ob razglasitvi epidemije v Republiki Sloveniji. Sprejeti so bili nekateri dodatni ukrepi.


Mestna občina Murska Sobota (MOMS) je sprejela naslednje ukrepe za zajezitev širjenja epidemije in pomoč občankam in občanom:

  • odredba za odpoved vseh javnih dogodkov MOMS in njenih javnih zavodov
  • ponovno vzpostavljena dežurna telefonska številka na občini: 041 773 377 (Božo Bohar, strokovni sodelavec Civilne zaščite)

Humanitarnost v času epidemije

Kontakti humanitarnih organizacij za dostavo hrane:

  • Škofijska Karitas: 02 538 11 50,
  • EHO Podpornica: 041 705 003,
  • Območna enota Rdečega križa: 02 512 45 20

Za potrebe prevozov starejših je na voljo brezplačni prevoz PROSTOFER. Prevoze je potrebno predhodno najaviti na brezplačni številki 080 10 10.

Pozivajo Klub prekmurskih študentov, da se njihovi člani vključijo v humanitarne organizacije kot prostovoljci.

Omejitev poslovanja občinske uprave, Expano ostaja zaprt

Določena je tudi omejitev poslovanja občinske uprave (od ponedeljka, 26. 10. 2020 na Mestni občini Murska Sobota NI uradnih ur), zaprta sta blagajna in vložišče Mestne občine Murska Sobota. Mestna uprava posluje elektronsko: mestna.obcina@murska-sobota.si ali po telefonu: 02 525 16 77.

EXPANO ostaja zaprt vse do preklica.

Nujno varstvo otrok

Kot so zapisali bo zagotovljeno nujno varstvo otrok v Vrtcu Murska Sobota (informacije: Vrtec Murska Sobota, tel: 02 530 12 34), po potrebi bo dežurni oddelek tudi v Vrtcu Lavra (informacije tel: 02 530 04 01).

Otroška igrišča in tržnica ostajo odprta

Za enkrat MOMS ni sprejela odredbe o prepovedi uporabe zunanjih javnih športnih površin, telovadnih naprav in otroških igrišč z igrali v Mestni občini Murska Sobota, za vadbo pa ostaja zaprt Partizan Murska Sobota.

Tržnica deluje nemoteno, prav tako prodaja cvetja.

MOMS ima pripravljen tudi načrt ukrepov v primeru potrebe po namestitvah. 

Vse informacije in obvestila v zvezi z epidemijo redno objavljajo na spletni strani MOMS (rubrika COVID-19). Občanke in občane pozivajo k upoštevanju ukrepov Vlade ter navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pristojnih institucij za samozaščito in omejevanje stikov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2020 ob 14:00 gost

      Župan dr. Jevšek in podžupan direktor DSO Hoblaj kdaj bosta v DSO zagotovila zadostno število negovalnega in zdravstvenega osebja? Po epidemiji ali nikoli ali ta mesec? Minister Cigler na veliko po televiziji razlaga kako je ministrstvo zagotovilo 30 milijonov evrov za dodatne zaposlitve v DSO. Kaj še to do soboške občine ni prišlo? Ali pa minister laže?

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.10.2020 ob 15:53 gost

        lolo, prosim bodi tako prijazen in napiši kje in koliko njih. Če veš, da nove zaposlitve so, ti ne bo težko napisati. Verjetno delaš v DSO.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2020 ob 14:42 gost

      JA, JA, JA......................................................................................................... KOLIKO OBČINA PRISPEVA HUMANIRARNIM ORGANIZACIJAM ?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.10.2020 ob 16:21 gost

      Nič kaj pomembno velikega niste napravili.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.