https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V murskosoboški bolnišnici že več kot 40 bolnikov s covidom-19, na bolniški že 60 zdravstvenih delavcev

23.10.2020  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so po navodilu Ministrstva za zdravje povečali število postelj za bolnike s covidom-19 za 20 odstotkov. Od danes jih imajo 38 za bolnike, pozitivne na covid-19, in še 6 postelj za njihovo intenzivno zdravljenje.


Trenutno je hospitaliziranih 38 bolnikov. Stanje nekaterih je zelo resno in bodo potrebovali intenzivno zdravljenje. Na intenzivni terapiji je 5 bolnikov, tako da je vseh 43. Bolnike zdravijo v zgradbi starega Ginekološko-porodniškega oddelka, od tega tedna pa tudi na Infekcijskem oddelku, ki je v celoti namenjen covidnim bolnikom.

Bolniki, ki zaradi koronavirusne bolezni potrebujejo intenzivno zdravljenje, so nameščeni v prostorih Enote za intenzivno terapijo Oddelka za perioperativno medicino.

»Še vedno velja, da bodo pacienti, ki so do konca oktobra naročeni na ambulantne preglede, storitev opravili, obveščali jih bomo le ob morebitni odpovedi pregleda. Če pacienti na pregled ne morejo, naj nas o tem čim prej obvestijo. Od novembra pa bomo obravnavali le paciente, napotene pod stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro.

Trenutno je v SBMS v bolniškem staležu 60 zdravstvenih delavcev, 21 jih je pozitivnih na covid-19.

Zahvaljujemo se vsem zdravstvenim delavcem, ki so se odzvali na naš poziv in so se v teh težkih razmerah pripravljeni vključiti v delo v bolnišnici. Obenem znova vabimo tudi druge, da se nam pridružijo.

V bolnišnici poteka cepljenje proti gripi za zaposlene, ob tem pozivamo državljane, da se cepijo, še posebej tisti, pri katerih lahko gripa poteka težje ali z zapleti. Kot je znano, je cepljenje zastonj.

Razmere se iz dneva v dan slabšajo, zato dosledno izvajajmo vse preventivne ukrepe. Priporočamo, da si naložite mobilno aplikacijo za varovanje zdravja in življenja ljudi OstaniZdrav, ki nas obvesti, da smo bili v stiku z okuženo osebo,« še sporočajo iz murskosoboške bolnišnice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2020 ob 14:16 gost

      Zopet en tak članek s pompoznim naslovom in hvaljenje bolnišnice na vse pretege. Pa nič novega povedanega. Sem mislil, da gre za reklamni prispevek za Korošca in Grabara. Ne vem, če je to glih tragično in nepremostljivo, če jih od 1 000 zaposlenih manjka 60.

      11 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2020 ob 15:27 gost

      Što pa te zdaj mA bolnike prejk či su skoru vsi bolani strežnice pa čistilke.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.10.2020 ob 16:19 Pravica gost

      Enkrat bo nekdo zato odgovarjal!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.10.2020 ob 16:23 Pitt gost

      Vi pametni pojdite delat v bolnico, pa boste svoje bedne komentarje takoj spremenili.

      20 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.10.2020 ob 19:51 Priden vutro gost

      20e/h pa priden kda mo fraj....

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.10.2020 ob 11:40 gost

      40 v čelo....debil

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.10.2020 ob 11:54 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tak je s tem,vi pametni,naročite se na preverbo uma in morale(k psihiči).Na vrsto pridete po virusu,ali pa ne,nouri boste kot vas dohtarji umski(ne delajo nič,državne virusne pejneze pubiraju).So pa psihični študejrali,pridobili licenco za pàr psihoaktivnih zdravil,ki jim ponuja farmacija,drugače pa nouri,bole kak vij, ka ste malo nouri,ali pa jaz....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.10.2020 ob 17:00 Robser gost

      Povejte koliko od te razlike osebja v bolniškem staremu takšnih ki so stisnili rep med noge zaradi corone naj povejo koliko od teh je starejših dr ki so se zbali za svoje riti iz zanesljivih virov vam lahko povem da jih je zelo dosti

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.10.2020 ob 17:15 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Zdravstveno osebje širi virus.Poglejte njih obnašanje,nonšalantno,neodgovorno,pa še plačamo jih,nesposobneže.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.