https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Ponovno se zapirajo vrata kulturnih ustanov

24.10.2020  

Odlok, ki začenja veljati danes, zapira vse gostinske obrate, igralnice, kinematografe, kulturne ustanove, avtopralnice, kozmetične in frizerske salone.


Vrata tako zapirajo tudi knjižnice, muzeji in upravne enote. Seveda ostajajo zaprti vsi objekti, ki so bili zaprti že do zdaj (bari, fitnesi, ipd.).

Zpirajo se vrata knjižnic

»V skladu z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS (UL RS št. 152/2020) so vse enote knjižnice od sobote, 24. 10. 2020, ZAPRTE do preklica,« so sporočili iz Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota.

POMEMBNO

  • V naslednjih dneh pričakujemo pojasnila in navodila pristojnih inštitucij, na kakšen način bomo lahko vršili izposojo gradiva.
  • Vračilo gradiva ni mogoče.
  • Zamudnine za že izposojeno gradivo v času zaprtja ne bomo evidentirali.
  • Sistemska obvestila (o skorajšnjem poteku roka izposoje ipd.), ki jih boste prejeli v času zaprtosti knjižnice, so informativne narave.

Tudi vse enote knjižnice v Lendavi, v skladu z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodaje blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, od sobote 24. oktobra 2020 omogočajo izposojo gradiva po predhodnem naročilu na brezkontaktni način v knjižnici oz. po pošti, enako vračilo.

Vrata zapirajo tudi galerije in muzeji

 Z današnjim dnem (24.10.2020) zaradi epidemije Galerija Murska Sobota do nadaljnjega zapira svoja vrata.

Zaradi epidemije je tudi Pomurski muzej Murska Sobota zaprt do preklica.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.10.2020 ob 10:43 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Kaj bi to,to ni nič,družabne prostore so zaprli, spet bo kreganja med zakonskimi.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.