https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Prekmurec v nadzornem svetu Holdinga Slovenskih elektrarn

24.10.2020 ob 9:00  

Slovenski državni holding (SDH) je v vlogi skupščine v četrtek zamenjal večino predstavnikov kapitala v nadzornem svetu Holdinga Slovenske elektrarne (HSE). V nadzorni svet je bil med drugim imenovan tudi dr. Robert Celec, direktor Raziskovalno-izobraževalnega središča dvorec Rakičan, ki je bil nedolgo nazaj tudi v igri za ministra za javno upravo.


Slovenski državni holding (SDH), ki ga vodi Janez Žlak, je odpoklical štiri nadzornike, ki bi jim mandat sicer potekel v letih 2022 in 2023. Poslavljajo se Tomaž Besek, Barbara Gorjup, Boštjan Markoli, Miloš Pantoš in Goran Brankovič. 

V nadzorni svet pa so bili poleg Roberta Celca imenovani Andrej Janša, Franc Dover, Damjan Seme in Janez Gutnik. Vesna Cukrov medtem še naprej ostaja nadzornica HSE, poroča STA. V nadzornem svetu HSE so sicer poleg omenjenih predstavnikov kapitala še trije predstavniki zaposlenih, in sicer Boštjan Jančar, Jernej Otič in Petja Rijavec.

Foto: Termoelektrarna Šoštanj (vir: Wikipedia)

Menjavi nadzornikov bi lahko zdaj sledila še zamenjava vodstva HSE. Generalni direktor Stojan Nikolić je sicer pred časom v pogovoru za Delo na vprašanje, kako trdno je v sedlu energetske skupine, odgovoril: "Sebe imenujem napaka v sistemu. Dostikrat se vprašam, kako in zakaj sem sploh v sedlu. Doslej sem delal in živel ter preživel pod štirimi vladami in vse so imele idejo, da me zamenjajo; na drugi strani sem vedno imel verjetno tudi zaradi zahtevnih razmer znotraj skupine HSE podporo in zaupanje v nadzornih svetih in SDH."

Holding Slovenske elektrarne (HSE) je ena od dveh največjih domačih elektroenergetskih skupin, ki ima v lasti Termoelektrarno Šoštanj, Savske, Soške in Dravske Elektrarne, Premogovnik Velenje.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.