https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Rekordne številke: Število okuženih preseglo številko 2200

27.10.2020  

V ponedeljek je bilo po 5756 testih potrjenih 1499 okužb z novim koronavirusom. Pozitivnih je bilo 26 odstotkov testiranih. 13 oseb s covidom-19 je umrlo. V torek naj bi število novookuženih preseglo 2200.


V torek do 22. ure našteli več kot 2200 okužb

"Zaenkrat se še ne nakazuje, da bi število okužb začelo upadati. Mi upamo, da bi se število okuženi konec tedna začelo počasi umirjati in doseglo nek plato. Takrat namreč pričakujemo, da bodo ti zadnji ukrepi začeli delovati. Sicer pa število še vedno narašča in za današnji dan lahko rečem, da smo že presegli številko 2200, preden sem prišel v studio," je po navedbah Televizije Slovenije, v Odmevih povedal direktor Klinike Golnik in član vladne svetovalne skupine za covid-19 Aleš Rozman.

Foto: arhiv Pomurec.com

Največji delež prebivalcev je v Sloveniji okužen v občinah Kuzma (4,003 %), Odranci (3,528 %), Železniki (2,986 %) in Škofja Loka (2,201 %). 

V ponedeljek so v domu za starejša v Kuzmi potrdili 18 novih okužb. Skupno število okuženih je v tem domu doseglo 64, od teh je 19 zaposlenih.

Tudi na občinski upravi Mestne občine Murska Sobota je prišlo do okužb s koronavirusom, od skupaj 24 opravljenih testov je bilo 7 pozitivnih. Danes je bilo testiranih še dodatnih 7 uslužbencev. 

V ponedeljek v Pomurju potrdili 89 novih okužb

Sicer pa so v ponedeljek potrdili okužbo v 19 pomurskih občinah. 20 v občini Murska Sobota, 10 v občini Ljutomer, 8 v občini Moravske Toplice, 6 v občini Gornja Radgona, 5 v občini Beltinci, Puconci, Lendava in Tišina, 4 v občini Križevci in Grad, 3 v občini Radenci, Črenšovci in Odranci, 2 v občini Turnišče in Veržej, po eno okužbo pa v občinah Cankova, Kuzma, Šalovci in Rogašovci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2020 ob 7:54 gost gost

      lehko je toliko več okuženih če se je začela sezona gripe in vsak ki se slabo počuti že misli da ma covid in zaradi tega gre na test, test ki pa vemo kak je natančen. Sem 100% da še niso nikomer rekli ....gospod/gospa vi imate gripo in vam ni potrebno delati testa.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.11.2020 ob 11:41 lojz gorenc gost

        v drugačnih okoliščinah bi rekel zdravnik to je majhen orehlad bejž delat.Zdaj je vladna mafija prevzela drugačno taktiko.Zdaj te samo testira in si kriv da imaš predmet vojaške operacije Covid.ta oredmet je korona.Komu še ni jasno.Danes sem se peljal mimo zdravstvenih domov kjer uradno testirajo,pa vse prazno niti ene osebe.Koga to farbajo.Kako so lahko rile prostori prazni pa toliko testiranih vsak dan.A se kdo vpraša ?Kje so tile mrtvi ,le kje so oboleli.Od kod jim številke ?

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.10.2020 ob 8:46 gost

      To so številke kjer mora cela stroka in vlada u vrajžo mater golazen nesposobna. Kako pa naj bodo številke manjse če pa golazen vladna in stroka najbolj kršijo to kar nam vsiljujejo banda prekleta.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.11.2020 ob 11:43 hehehe gost

        če bi bilo to res da gre za virus,okužbe in tako nevarnost bi vlada imela celo skafandre z klima napravo in respiratorji.Vprašajmo se zakaj?

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.10.2020 ob 9:19 gost

      Zadnji čas je, da se nekdo od pravih novinarjev prepriča v verodostojnost teh številk ( zakaj je Janša na vse ključne položaje postavil svoje ljudje? - ne zaradi lepšega ) in teh testov. Tu nekaj ne štima. Nesposobna prof. dr. Bojana Beović je pa bila včeraj na televiziji vidno zmedena in prestrašena. Vse, kar se je dalo, so ti nesposobni nastavljenci zavozili.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.