https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomagajmo mladi družini, ki ji je pogorela hiša

28.10.2020 ob 9:00  

V ponedeljek, 19. oktobra, je v silovitem požaru v Kroški ulici v Murski Soboti zgorela stanovanjska hiša mlade družine s tremi majhnimi otroki, ki je tako ostala brez svojega novega doma, veselili so se vselitve prihodnjo leto.

Mlada družina je več let vso svojo energijo in denar vlagala v gradnjo hiše, ki je bila že skoraj zaključena. Otroci so tako težko pričakovali in se veselili, da se bodo v novem letu vselili v svoj novi dom. V gradnjo je bilo vloženega nešteto ur napornega ročnega dela, uporabljeni so bili naravni materiali (les, slama, glina), da bi bila njihova hiša čim bolj okolju in zdravju prijazna.

Njihova prihodnost, sanje in vsa vložena energija, so bili v tistem popoldnevu uničeni. Na srečo so vsi ostali nepoškodovani. Gasilcem je uspelo ubraniti požar do te mere, da ni ogrozil sosednjih objektov, za kar so jim zelo hvaležni. Hiše mlade družine žal niso uspeli rešiti.

Hiša je večinoma zgorela, kar ni zgorelo, je žal popolnoma uničeno. Zaradi požara je uničeno tudi vso orodje za gradnjo in gradbeni material za dokončanje hiše. Sedaj je potrebno hišo še porušiti, ker je nevarna za okolico. Ob požaru je tako nastala velika materialna škoda.

Za pomoč družini, je v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije, OZ Murska Sobota, odprt poseben račun. Vsi, ki bi želeli družini ob tej tragediji pomagati, lahko dobrodelni prispevek nakažete na:

Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Murska Sobota, Ul. Staneta Rozmana 3, 9000 Murska Sobota

Št. TRR: SI56 0234 0001 0419 250

Sklic: SI 00 19102020-15

Koda namena: OTHR

Namen: POŽAR KROŠKA

Zbrana sredstva so vodena pregledno in bodo uporabljena za ureditev novega doma mlade družine.

Za Vašo dobroto in odprto srce, Vam bo družina ob tej žalostni zgodbi, neizmerno hvaležna!

Foto: FB L. K.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.