https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Preverite, kako je z dostopom do zobozdravstvenih storitev v času ukrepov

02.11.2020 ob 6:05  

Zobozdravstvene storitve ostajajo v času ukrepov dostopne in potekajo nemoteno, saj "Odredba o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja epidemije COVID-19" začasno prekinja zgolj izvajanje preventivnih programov, pojasnjujejo na Ministrstvu za zdrave.


Zobozdravniki sprejemajo paciente tako kot do sedaj, pri tem pa je nujno, da se ti na obisk zobozdravnika telefonsko naročijo in ne prihajajo nenapovedano v ordinacije. Če pacienti kažejo znake COVID-19, se morajo pred obiskom zobozdravnika testirati na okužbo s SARS-CoV-2, na testiranje pa jih lahko naroči tudi zobozdravnik.

Za obravnavo nujnih zobozdravstvenih storitev naj pacienti kontaktirajo dežurno zobozdravstveno službo, med nujna zobozdravstvena stanja pa sodijo: močan zobobol (huda stalna bolečina, ko analgetik več ne pomaga), akutna infekcija (vnetje, ki se kaže kot oteklina, težje požiranje in odpiranje ust, zvišana telesna temperatura), večja krvavitev, ki se sama ne zaustavi ter poškodbe v področju zob.

»Dežurna zobozdravstvena služba opravi triažo in paciente s sumom na okužbo s COVID-19, paciente v karanteni ter paciente, ki so okuženi oziroma oboleli zaradi COVID-19, usmeri v eno izmed nujnih zobozdravstvenih ambulant, ki so opredeljene v navodilih za zobozdravnike, ki jih je septembra pripravilo ministrstvo za zdravje.

Nujne zobozdravstvene ambulante delujejo v Zdravstvenem domu Ljubljana, Zdravstvenem domu Maribor, Zdravstvenem domu Novo mesto, Zdravstvenem domu Murska Sobota in Zdravstvenem domu - Zobozdravstveno varstvo Nova Gorica,« so zapisali na ministrstvu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.