https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Grossamnov festival med najboljšimi 50 žanrskimi festivali na svetu

01.11.2020 ob 19:20  

Grossmanov festival fantastičnega filma in vina je bil izbran v petdeseterico najboljših žanrskih festivalov na svetu, po izboru ameriške revije MovieMaker Magazine, najbolj brane neodvisne filmske revije na svetu.


Strokovna žirija revije je to leto seznam prvič razširila na kar 50 žanrskih festivalov iz 40 mest, šestih kontinentov in 16 držav, med njimi pa se je znašel tudi Grossmanov festival, ki je letos potekal v Ljutomeru in Ormožu.

Bralci revije MovieMaker so že leta 2013 Grossmanov festival  izglasovali za enega od petih najboljših horror/sci-fi festivalov na svetu, leta 2019 pa je bil s strani strokovne žirije uvrščen med top 30 najboljših svetovnih žanrskih festivalov.

Revija je pohvalila vrhunsko festivalsko ekipo in brezhibni seznam filmskih ustvarjalcev, kuratorjev in samega programa. "Odlični pogovori, odlične lokacije, fantastičen duh organizatorjev," je filmski festival pohvalil eden izmed ustvarjalcev, pohvale pa, kot so zapisali v reviji, si zasluži tudi vino.

Zadnja šestnajsta edicija festivala je za najboljši film ocenila Kočo/The Lodge, za najboljše vino pa je bil razglašen renski rizling LeBlanc des Templiers, Turistične kmetije Hlebec.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.11.2020 ob 20:40 Tinek gost

      Sama klovnarija in maškarada, drugo pa nika

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.