https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Slovenska ulica z novimi drevesi počasi dobiva končno podobo

28.10.2020 ob 19:30  

Kot smo poročali pred nekaj dnevi, so na Slovensko ulico v Murski Soboti, prispela drevesa, ki bodo dala ulici novo podobo. Objavljamo še nekaj fotoutrinkov zasaditve samih dreves.


Na Slovenski ulici so tako pričeli z zasaditvijo 93 novih dreves, vrste gledičija. Gre za drevo, ki je prilagojeno za mestni, urbani prostor.

Gledičija je samoraslo listopadno trnato drevo s široko krošnjo, ki zraste do 20 m visoko. Po deblu in vejah izraščajo dolgi in ostri trni, ima pernate liste, ki se jeseni rumeno obarvajo in zgodaj odpadejo. Cveti junija ali julija, a cvetovi niso posebej opazni. Plodovi so ploščati, usnjasti, temno rjavi stroki, dolgi okoli 45 cm. Gledičija potrebuje sončna rastišča in dobro odcedna tla. Dekorativna je predvsem zaradi intenzivne obarvanosti listov v jesenskem času in markantnih plodov.

Sama dela na Slovenski ulici, ki potekajo od lanskega oktobra, potekajo sicer po zastavljenih terminskih planih, ki bodo počasi končani. Z zasaditvijo novih dreves, pa dobiva ulica tisto končno pravo podobo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2020 ob 20:14 gost

      Mo vsaj mel ge scati ,če ,do drejve posajene

      16 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.10.2020 ob 20:28 gost gost

      Pomagajmo mladi družini, ki ji je pogorela hiša !

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.10.2020 ob 7:04 Bralka gost

      Lipou.Samo boukse bi bilou,ka bi posadili lipe.Une so sinonim Slovenstva.

      22 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.10.2020 ob 12:47 pista gost

      zelo lepo za naravo in dušo,samo če je stroka izbrala prava drevesa ,da nebo kot v radencih nekaj let nazaj ,ko se je občina odločila ,da del parka poškodovanega od vetroloma obnovi,povabila je tudi občane , ki so z boterstvom prispevali za nakup sadik,nevem kdo jim je svetoval,ali krajinski arhitekt nabavljeno je bilo veliko iglavcov okoli 50-60 komadov, če danes pogledamo po parku jih stoji še samo okoli 15 in odteh se eni že rumenijo,nevem kdo je kriv za propad toliko dreves,se sprašujejo občani ,ali dobavitel sadik ,ali stroka ,ki je določila kaj se naj kupi,tudi sedaj se naprej sadi brez urbanističnega plana kakšna drevesa sploh spadajo v park ,zato pozivam občinsko oblast ,da naj določi strokovnjake ,pri obnovi in zasaditvi drevesnih vrst v dobro vseh občanov ,ki se radi sprehajamo po radenskem parku

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.10.2020 ob 13:32 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Radenčani,a vse propada?,Saj ste pa glasovali za tujerodnega,Neslovenca,izbrali ste ustaštvo,riti vi slovenske,izdajalci slovenstva,Poturice,Haimatdienst.

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.10.2020 ob 14:06 gost gost

      Tan so tak pojma nej meli za koga glasujejo. Primitiven narod pač. Zaj pa majo, tak jin treba.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.10.2020 ob 15:17 Pista gost

      dragi moj gost radenčani niso nobeni primitivci kot jih sodiš ti,zaradi tega ,ker pač niso volili tvojega ,volili so pač tistega ,ki jim je obljubil v svojem programu ,da bo radence potegno iz totalne razsulosti in danes se to dogaja na vsakem koraku ,žal mi je ,da niso prejšnji župani že več naredii ,to kar dela danes leljak,če pogledamo samo nekaj stvari ,ki se dogajajo vradencih , vračajo se parcele v parku v občinsko last to do zdaj nihče ni znal ali ni hotel ,zakaj lahko uspe leljaku ,propadajoč vikend in keglišče obnovljeno,obnavlja seveč let zanemarjeni mini golf,turistična pot na kapelo-strmec-krasno obnovljena s tlakovci ,rasvetljavo in klopmi,v leljakovem mandatu zgrajen nov trgovski center,čeprav govori prejšnja oblast da so že oni imeli v planu za center ,zakaj ga niso uresničili nihče ne ve ,dražje se je prodal dosor in za to razliko je bila obnovljena dolgo zanemarjena ,brez javne rasvetljave in pločnika prisojna cesta ,danes je odlično urejena z rasvetljavo na sončne celice ,v več ulicah se obnavlja kompletna vodovodna napeljava ,občina je postala tudi lasnik in upravljalec komunalne infrastrukture ,začelo se bo tudi odstranjevanje bivše mesnice , ki jo bivši župani niso nikoli opazili in je bila samo 20 metrov od občinske stavbe ,opazili pa so jo vsi gosti in zdajšnji župan ,zato je tudi primerna za odstranitev ,zgrajeno je bilo moderno nogometno igrišče z umetno travo ,solarno gretje na garderobah ,obnavlja se fasada na dvorani in še marsikaj po okoliških krajih ,če še leljaku uspe z kopališčem in čistilno napravo ,da jo obnovi ,so občani lahko zelo zadovolnji,da so volili leljaka,klub temu ,da jih eni imajo za primitivce ,nevem ,če so to res radenčani

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.10.2020 ob 8:11 gost

      GLADIČIJA JE TRN - PRAVO DREVO ZA RDEČO SOBOTO. SOBOTA V TRNJU.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.11.2020 ob 5:53 vinkomegla... gost

      Tou drevje nede dugo raslo-vej so pa se okoli dol zabetonejrale-na te do pa opet drujgo sadijli-somarje....

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.11.2020 ob 8:04 Hugo Sutherland gost

      Moja zadnja plača je bila 32OO USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjetI, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.11.2020 ob 9:03 Joužekk gost

      Še vedno imam v spominu lepe platane na takratni Titovi ulici. Samo zamenjati bi jih bilo treba, ne pa po vsej sili iskati nekaj novega.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      13.11.2020 ob 20:28 Zac Hearn gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. PrijateljIca mojIh sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov In dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjetI, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.11.2020 ob 17:12 gost

      ŠIPON PA LAŠKI RIZLING BI LEJKO POSADILI

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.