https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Beovićeva: Ocenjuje se, da je pozitivna 1 oseba od 33

28.10.2020  

Na današnji popoldanski novinarski konferenci so o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 spregovorili vodja svetovalne skupine pri Ministrstvu za zdravje dr. Bojana Beović, predstojnik Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo ter vodja laboratorija za diagnostiko virusnih infekcij prof. dr. Miroslav Petrovec in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Janez Janša je danes obiskal Univerzitetni klinični center Ljubljana. "Seznanil se je z dosedanjimi odločitvami, načrti in realizacijo povečanja nujno potrebnih dodatnih postelj. Kolektivu UKC Ljubljana je izrekel priznanje za njihovo delo in veliko odzivnost ter življenjske prilagoditve pri organizaciji dela," je dejal Kacin.

"Tisto, kar nas posebej skrbi niso oboleli za COVID-19, ampak tisti, ki so hudo bolni in potrebujejo bolnišnično zdravljenje - tukaj smo že včeraj presegli številko 600 in od tega je bilo 99 takih, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje," je povedala dr. Beović. 

"Zelo verjetno se bo v naslednjih dneh, kljub temu, da bodo ukrepi prijeli, število še povečevalo in bomo v Sloveniji imeli 1000 bolnikov, ki nujno potrebujejo bolnišnično zdravljenje zaradi ene same diagnoze, zaradi ene same bolezni, to je res zelo posebna situacija."

 

"Veliko število testov pomeni, da oseba zelo dolgo čaka, da pride do odvzema brisa. Večinoma se v Sloveniji na odvzem brisa čaka nekaj dni, poleg tega pa to veliko št. testov pomeni, da niso dovolj hitro narejene preiskave pri tistih ljudeh, ki bi nujno potrebovali rezultat," pove dr. Beović.  

 

Pomanjkanje reagentov, plastičnih pripomočkov

Prof. dr. Miroslav Petrovec je povedal, da po vsem svetu prihaja do pomanjkanja reagentov, plastičnih pripomočkov, ki se uporabljajo za testiranje in tak način testiranja ni vzdržen v nobeni državi, ne glede na to, kako je razvita." 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2020 ob 19:48 gost

      Kaj ta nesposobna baba še ne misli odstopiti?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.