https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Soboški župan pred dnevom spomina na mrtve položil vence

29.10.2020 ob 10:00  

Pred dnevom spomina na mrtve je soboški župan Aleksander Jevšek danes, 29. oktobra, položil vence vsem padlim za našo svobodo na soboškem pokopališču ter vsem žrtvam holokavsta na židovskem pokopališču.

Zaradi epidemije covid-19 je letos odpadla žalna slovesnost, ki jo je Mestna občina Murska Sobota tradicionalno pripravljala v sodelovanju z mestno organizacijo Združenja borcev za vrednote NOB.

Soboški župan Aleksander Jevšek je zato pred dnevom spomina na mrtve na soboškem pokopališču položil vence ob spomenikih partizanov in vojakov Rdeče armade padlih v drugi svetovni vojni.

S položitvijo vencev na soboškem pokopališču se simbolično spominjamo tudi vseh tistih, ki so izgubili svoja življenja na frontah, vseh interniranih mladih mož, ki jim je bila vojna kruto vsiljena, pa tudi vseh otrok, žensk in mož, ki so morali umreti v ognjenih zubljih bombardiranih mest, v zakloniščih in koncentracijskih taboriščih, so zapisali na Mestni občini Murska Sobota.

Foto: FB Aleksander Jevšek

Župan se je poklonil tudi vsem, ki počivajo na židovskem pokopališču in vsem žrtvam holokavsta. Cvetje je položil tudi ob spomeniku sestreljenim zavezniškim pilotom na Kopališki ulici.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.10.2020 ob 11:03 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      ŽIVEL ANTIFAŠIZEM,ŽIVEL ANTIKLERIKALIZEM.ŽIVEL SOCIALIZEM,ŽIVEL KOMUNIZEM,ŽIVELI BRATSKI SLOVANSKI NARODI.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.10.2020 ob 11:18 gost gost

      Bravo lendavski. Boukše se ka si napiso, samo to ne, ka je zdaj.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.10.2020 ob 12:09 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tak je s tem.Desni Ivan(moj prijatelj,pa ka,nesposoben je,je pa naš,komunist,enkrat komunist,vedno,navzlic domobranskemu očetu in lopovskemu bratcu,geni familije)....ka zdaj?Hja,če bi ga jaz varoval,bi že vedel....

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.10.2020 ob 12:40 Eh, gost

      ka pa globoki prikloni in ostale akrobacije,no.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.10.2020 ob 19:48 merlot gost

      Ge pa te koršmit alias teran ka ga nega poleg rdečega gazde ? So že vrnili kot stranka SD 5.000 € ka so si sposodili že pred davnimi lejti ?

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.10.2020 ob 19:55 Jah, gost

      te pa nej čudo če so Nemci bojno zgubili ka je bilo telko partizanov ,če sta pa še Mirko pa Slavko bila te pa tak.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.10.2020 ob 20:29 sivi gost

      Mamce so gučale, ka so rusi posiljevali in so se s pepelom mazale, ka so bile videti starejše. V Müjri so se pa Rusi vtaupili, ka so nej znali plavati.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.10.2020 ob 6:35 gost gost

      če poznate malo zgodovino pomurja vam poven ka so rusi osvobodili pomurje nej nekši kao partizani dajte no župan bi se moral pred ruskim vojakom prikloniti no ja saj on tak nave zakoj sae ide samo pajaca občinskoga predstavle pa še to od rusov najbole so bile srečne ženske da so prišli rusi davali so deci čokolade keri nejso znali ka je čokolada ženske pa so dobro zadovolili pa je to to taka so rusi bili osvoboditeli pomurja toliko v vednost.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.