https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Logarjeva: Zasedene so vse postelje na intenzivni negi

29.10.2020  

Na današnji novinarski konferenci so o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 spregovorili minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager, docentka dr. med. Mateja Logar s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja pri Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Včeraj je bilo ob opravljenih 7202 testih potrjenih 2488 okužb. Delež pozitivnih testov je bil tako podoben kot dan prej. Znašal je 34,55-odstotka. 

Število obolelih za COVID-19, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo se še naprej povečuje. Zdravniki, medicinske sestre in osebje v bolnišnicah in na odvzemnih točkah delajo brez predaha, pogosto na robu svojih zmogljivosti. 

"Bolnišnično oskrbo od včeraj potrebuje 660 obolelih za COVID-19. Iz bolnišnic je bilo sicer odpuščenih kar 47 oseb, a se je število bolnikov kljub temu ponovno močno povečalo. Na intenzivni negi se zdravi že 109 oseb, 8 oseb pa je v bolnišnicah žal tudi umrlo. V domovih za starejše je v sredo umrlo 6 bolnikov s covidom-19, skupaj s tistimi v bolnišnicah torej 14," je povedal Kacin.

Logarjeva: Zasedene vse postelje na intenzivni negi, trudimo se vzpostaviti nove, problem je kader

"Ob 8. uri je bilo v kliničnem centru hospitaliziranih 163 bolnikov, v enoti za intenzivno terapijo pa 35, 30 na kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja ter 5 v na novo odprtih posteljah bivše ginekološke klinike," je povedala dr. Mateja Logar.

"Število intenzivnih postelj v Sloveniji je trenutno zelo problematično, ker so vse javljene postelje zasedene. Poleg prostora in opreme je potrebno zagotoviti tudi osebje. Takšni bolniki potrebujejo 24-urno pomoč oz. nego, zato more za takega bolnika skrbeti osebje, ki zna prepoznati težave, ki se lahko pojavijo, ki zna upravljati z vsemi črpalkami in aparaturami. Takšnega kadra ne moremo izobraziti v nekaj dneh," pove Logarjeva.

"Velik porast števila okuženih je med 35 in 45 let, delež žensk v vseh starostnih skupinah večji od moških," pove Čakš Jagrova in doda, da epidemiologi med pogovori z ljudmi večkrat zaznajo njihovo stisko in jim morajo celo zagotoviti nujno medicinsko pomoč.

Čakš Jagrova: Odprli bomo nov portal, na katerem bodo vsi potrjeno okuženi lahko aktivirali kodo za aplikacijo #Ostanizdrav.

V vseh evropskih državah je podoben trend rasti. Tudi na Švedskem je zabeležen precejšen porast. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.10.2020 ob 11:56 gost gost

      Govori se, da so tudi nekateri davčni inšpektorji pozitivni na COVID 19. To pa je že velik problem in resna zadeva....kdo bo izvajal nadzor dela na črno in drugo...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.10.2020 ob 12:22 .............. gost

      kaj ste delali čez poletje, ko ste že februarja preden se je sploh začelo NAPOVEDOVALI DRUGI VAL. Nič niste delali, popolnoma nič, le govorniški oder ste čistili in 1.800 EUR kasirali kot dodatek, banda hudičeva nedostojanstvena.

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.10.2020 ob 12:42 gost gost

        točno tak, opozarjali so da bo prišel 2.val ki bo še hujši in kaj so naredili v tej smeri, so se kaj pripravili, nič in to zato ne , ker so totalno nesposobni. Glavno da JJ in Kaco čivkata na socialnih omrežjih, Američani se pa z nas smejijo, ker si ne predstavljajo kak je mogoče da pravno močno obsojen človek vodi državo

        13 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.10.2020 ob 12:55 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Gost,tak je,v američkun sistemi bi Ivan,vréd z Rajkecun,vidu sunce ednu vöru na dén,pa Uršula bi se mogla udávati....malu slabše bi slüjžila,tak za makarone,baba je kak prostituirana(povzetek intelektualne lastnine Ivana,okoli "kurb",to je samo navedek,navedek zapisa,in sodišča ,nič ne trdim,si pa mislim) .

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.10.2020 ob 13:00 tij gost

      baba hudićeva, nakladanje lahko nadaljuješ svojim vnukom, svoji družini in svojim bližnjim. Da te ni sram, da za denar lažeš, z drekom se pokrij, da sprostiš svež zrak mimo sebe.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.10.2020 ob 13:03 gost

      Ka su delali,,, Kacin ja bazene pucal pa rit na hrvačkoj moču,,, JJ se je po planijnaj sprehajal pa na tviterji bedarije čivkal,,,, Beovička na moji pijzdu namakala,,, košavi Hojsek je vojaško opremo z Tuninčekon štel ka de trbelo kupiti ka virus z orožju premagam pa nujno nucamo orožje,,, brugi vsi pa pitaj boga ge su se zapletati.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.10.2020 ob 13:23 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Pozivam moške....a,se van pri takšuj babi zdigne....?Eli pa pri puglédi na Ivana.....Či se,ste za ubravnávu...

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.10.2020 ob 14:11 gost gost

      Mediji bi že mogli enkrat nehati z nenehnim objavljanjem teh podatkov, ki seveda n iso verodostojni. Samo, da se dela panika, in vlada lahko še bolj uvaja restriktibvne ukrepe. Kak dolgo bodo ljudje še to lahko prenašali in kaj naj storijo? Sami priznavajo, da se ukrepi upoštevajao, torej, kaj zdaj? Blefiranje in zavajanje, ali pa nimajo pojma.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.10.2020 ob 17:22 gost

      Ne dolgo nazaj je neka doktorica ( žal sem pozabil njeno ime ), ki dela na intezivni negi na televiziji razlagala, da starejši ljudje od 75 let z več kroničnimi boleznimi nimajo skoraj nikakršne možnosti za preživetje, če jih priklopijo na ventilatorje. Po tistem so jo " odžagali ". Naj nekdo od teh nastavljenih " strokovnjakov " pojasni zakaj ravno takšne ljudi množično priklapljajo na ventilatorje, čeprav jim pri tem množično umirajo. Kje ste novinarji, da bi to koga vprašali. Sami mlečnozobi novinački plačanci ste tam, pravih novinarjev tako zraven ne spustijo. Zakaj ne spustijo druge zdravnike strokovnjake, da bi povedali svoje mnenje? Komu to ni čudno................... Je potrebno na vsak način upravičiti nepotrebno nabavo neuporabnih ventilatorjev ali .............??

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.10.2020 ob 3:24 Čergoli gost

      Ne vem kdo je največji virus sodobne Slovenije??? Puklasti Jajo???? Sluzavi Kacin???? Čupavi - neurejeni Kreker???? Policaj Hojs???? Robot Logar????? Vsi skupaj so zagotovo BANDA PREKLETA!!! Gumijasta Faflekojca se je izvekla, ker je niso hoteli več med sebe.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.