https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Odslej dovoljena tudi gradbena dela z minimalnim stikom, dimnikarske storitve...

30.10.2020  

Vlada je na dopisni seji izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji ter sprejela sklep, s katerim je odločila, da se za namen obvladovanja širjenja okužb s COVID-19, v javnih zdravstvenih in socialnih zavodih iz blagovnih rezerv uporabi določeno blago.


V odloku, ki je bil z namenom zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 sprejet že 24. oktobra 2020, so v 2. členu navedene določene izjeme, h katerim se s sprejetjem tega odloka dopolnijo še sledeče. 

Dela in storitve, ki so po novem dovoljena:

  • gradbena, vzdrževalna in montažna dela, pri izvajanju katerih je zagotovljeno, da prihaja do minimalnega možnega stika s potrošniki (na primer ogrevanje, vodovod, odtoki, električne inštalacije, keramične in druge obloge, prezračevanje, krovska, fasaderska dela, montaža kuhinj...),
  • storitve, ki se opravljajo na prostem in pri katerih se lahko zagotovi, da prihaja do minimalnega možnega stika s potrošniki (na primer vrtnarske storitve...),
  • servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja tehničnega blaga,
  • dimnikarske storitve, pod pogojem, da je v prostoru, kjer se izvajajo dimnikarske storitve prisoten samo en izvajalec, če pa to ni mogoče, je lahko v prostoru prisoten izvajalec storitve in ena oseba, ki je uporabnik male kurilne naprave; opravljanje dimnikarskih storitev ni dovoljeno v prostorih, v katerih je nameščena mala kurilna naprava, ki jih po opravljeni storitev ni mogoče prezračiti,
  • družbe za upravljanje ter
  • knjižnice.

Veljati bodo začele jutri

Izjeme začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Sklep o uporabi blaga iz državnih blagovnih rezerv

Vlada je sprejela sklep, s katerim je odločila, da se za namen obvladovanja širjenja okužb s COVID-19, v javnih zdravstvenih in socialnih zavodih iz blagovnih rezerv uporabi določeno blago (dihalni ventilator, oprema za zasilno oskrbo s kisikom idr.).

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.