https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Tatovi tokrat niso počivali

17.08.2011 ob 8:36  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč, devet kaznivih dejanj, pet kršitve javnega reda in miru, tri poškodbe vozil na parkirnem prostoru, šest primerov povoženj divjadi ter vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil.

V Murski Soboti je voznik osebnega avtomobila izsilil prednost voznici osebnega avtomobila. Sopotnica v vozilu slednje je utrpela lahko telesno poškodbo in po nesreči sama iskala zdravniško pomoč. Ostale nesreče so se končale le z gmotno škodo.

Na področju kriminalitete so obravnavali dva vloma, šest tatvin in poškodovanje tuje stvari. Tekom noči je neznani storilec vlomil v gostinski lokal v Ižakovcih. V notranjosti je iz blagajne ukradel 150 evrov gotovine in nekaj žgane pijače ter lastnika oškodoval za 200 evrov. Vlomljeno je bilo tudi v priročno skladišča plina v Kupšincih, odkoder je ukradenih deset plinskih jeklenk  v vrednosti 300 evrov. Radgonski policisti so obravnavali tatvino bronastega kipca Marije na pokopališču v Radencih, tatvino zlate verižice iz stanovanjske hiše v Svetem Juriju ob Ščavnici ter tatvino goriva iz tovornega vozila na počivališču v Grabonošu. V Lendavi je neznani storilec iz apartmaja hotela ukradel žensko torbico v kateri je oškodovanka imela osebne dokumente in 200 evrov gotovine. V Turnišču je bila storjena tatvina kosilnice na nitko, v Bakovcih pa še tatvina denarja. V Gaberju je neznanec na parkiranem osebnem avtomobilu razbil zadnje stransko steklo in povzročil za 150 evrov gmotne škode.

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in štirikrat v zasebnem prostoru. Vsi kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in  s kršitvami prenehali.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.