https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Nepregledno križišče z aktivno prometno signalizacijo

Bakovci, 12.11.2020 ob 6:05  

Mestna občina Murska Sobota je z namenom povečanja prometne varnosti pristopila k ureditvi nepreglednega križišča v Bakovcih (pri Gostilni Rajh), ki je odslej opremljeno z opozorilnim inteligentnim sistemom COPS@road za nepregledna križišča.


"Sistem COPS@road (Collision Preventing Safety System) je sestavljen iz svetlobnih prometnih znakov z vsebino prilagojeno določenemu križišču ter detektorjev in služi za povečanje varnosti na nevarnih cestnih odsekih, kot so nezaznavna križišča, ostri ovinki, nepregledni podvozi itd. Sistem z uporabo detektorjev zazna prisotnost ali približevanje prometnih udeležencev nevarnemu odseku ter jih s svetlobnim signalom opozori na potencialno nevarnost trka.

Prednosti tega sistema so, da opozori voznika na možnost trka v realnem času, mogoče ga je prilagoditi na različne stopnje opozarjanja, deluje avtonomno in na »zeleno« energijo. Sistem prav tako meri hitrosti vozil in beleži frekvenco prometa, kar bo upravljalcu občinske ceste v bodoče predstavljalo izhodišče za morebitne izboljšave tega križišča.

V sklopu ureditve križišča bo izvajalec del dodatno označil prehode za pešce (označitev prehodov na modri kontrastni podlagi) ter poskrbel za boljšo preglednost v križišču z odstranitvijo vegetacije. Dela se bodo izvedla predvidoma do konca tega leta," so zapisali na spletni strani murskosoboške občine.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.11.2020 ob 9:56 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Idioti,kaj se hvalite,nič boljše ne bo,krožišče naredit.Bedaki.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2020 ob 15:56 AAAAAAAAAAA gost

        Lendavski nadvojvoda(original) Pa si se mogouče že kdaj tan pelo mijslin ka nej, či bi se ne bi pijso nesmisel. Tan za zadosta velko krožišče mesta enostavno nega. promet je nej tak gosti ka bi moglo biti krožišče, kak naskednja stvar je pa rejsan tou krožišče takšno ka moreš biti pozoren ka se lejko hitro kaj zgodij. Gnes kak že dostakrat san se pelo skozi pa je tou opozarjanje rejsan odlična zadeva.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.11.2020 ob 15:56 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Bedaki,že malo boljše krožišče kot je v Genterovcih,bi zaleglo,sicer pa najceneje ,kup šodra na sredino,bedaki plačani državni.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.11.2020 ob 16:01 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Kaj ni mesta,dve ograji podreti,državni interes,pa montažno krožišče narediti,vse je možno,če je pamet.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.