https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Gradbeni inšpektorji odkrili 112 nelegalnih in 30 nevarnih objektov

30.11.2020 ob 6:00  

Med 1. februarjem in 1. septembrom je potekala gradbena inšpekcija oziroma Akcija nadzora nad objekti 2020. Odkritih je bilo 112 nelegalnih in 30 nevarnih objektov.


Inšpektorji so na terenu preverjali ali gradnje objektov potekajo zakonito oz. ali je investitor pridobil zanje gradbeno dovoljenje. Sodelovalo je 58 gradbenih inšpektorjev, ki so opravili 683 inšpekcijskih nadzorov in uvedli 400 inšpekcijskih postopkov, od tega 386 upravnih in 14 prekrškovnih. V 269 upravnih zadevah so inšpektorji odkrili 145 nedovoljenih objektov in izdali 154 inšpekcijskih odločb.

Gradbeni inšpektorji so odkrili 112 nelegalnih objektov, za katere so gradbeni inšpektorji z odločbami, odredili ustavitev gradenj ter rok za odstranitev objektov. Odkritih pa je bilo tudi 30 nevarnih objektov, za katere so bile odrejene takojšnje prepovedi uporabe objektov in rok za njihovo odstranitev oziroma zavarovanje.

Za tri neskladne objekte so inšpektorji izdali odločbe, izdali pa so tudi tri odločbe o prepovedi uporabe zaradi neskladne uporabe objekta, in sicer do izdaje uporabnega dovoljenja oz. novega gradbenega dovoljenja.

Pri treh objektih so gradbeni inšpektorji pri izvajanju gradnje ali pri obstoječem objektu ugotovili druge nepravilnosti in kršitve gradbenega zakona. Zanje so izdali odločbe za odpravo nepravilnosti v določenem roku. Izdali so tudi tri odločbe z izrekom inšpekcijskega ukrepa v zvezi s prijavo začetka gradnje in izpolnjevanjem bistvenih zahtev objekta.

V sklopu akcije je bilo uvedenih 14 prekrškovnih postopkov. Izdani sta bili tudi dve odločbi o prekršku v višini izrečenih glob 2000 evrov, trije plačilni nalogi v skupni višini 4000 evrov in pet odločb z izrečenim opominom.

V vseh prekrškovnih zadevah še ni bilo odločeno, zato bodo ugotovitveni postopki potekali tudi po predvidenem časovnem okvirju akcije. »Že sedaj pa lahko rečemo, da je tudi letos gradbena inšpekcija v Akciji preprečevanja nedovoljenih gradenj objektov, v kateri gradbeni inšpektorji izvajajo usmerjene nadzore nad objekti, za katere so dobili pobudo za izvedbo inšpekcijskega nadzora (prijavo) zaradi nelegalne gradnje, odkrila velik odstotek nedovoljenih objektov.

V do sedaj obravnavanih zadevah je bilo takih objektov več kot polovica (53,9 %). Ker v 30 % obravnavanih zadev v času poročanja še ni bilo odločeno oziroma ugotovitveni postopki v teh zadevah še potekajo, je pričakovati, da bo odstotek ugotovljenih nedovoljenih objektov po dokončanju vseh upravnih zadev še bistveno višji,« pojasnjujejo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.11.2020 ob 6:35 gost gost

      BALKONE POGLEDNITE KAK TOJ VEN VIDI V BLOKAH VSAK DRUGAĆEN BRAZILIJA

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.11.2020 ob 8:35 Oliver Ormond gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.11.2020 ob 8:37 Spencer Patterson gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben AudI 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.11.2020 ob 9:06 Robi gost

      Med 1.februarjem in 1.septembrom???? Je trajala? Še traja? Februar 2021 bo za 2 meseca. Polpismeni kvazi novinarji.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.11.2020 ob 9:14 gost gost

      To je res. Balkoni v blokih so katastrofa. Vse vprek si jih ograjujejo, po svojih zamislih, in s tem kazijo podobo celotno stavbe. Ali sploh kdo to nadzira, ni treba nobenega dovoljenja, da si lahko v večstanovanjski stavbi delaš po svoje iz balkonov terase, sobe, telovadnice itd? Kaj na to povedo inšpekcije, ali pa nočejo videti. Zakaj se to tolerira?

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.11.2020 ob 9:47 gost

        Kaj nimaš bolj pametnega dela kot gledati balkone v blokih? Pomagaj starejšim, invalidom, pomoči potrebnim, ................. Napravi neko dobro delo. V srcu imej dobroto namesto sovraštva in nevoščljivosti. Kaj hočeš povedati, da bo meni in ostalim, ki živijo v blokih država s kaplarom na čelu določala kako moramo imeti zložene čevlje na balkonu? Da bo meni država določala kakšne hlače si moram obleči, ko grem v gostilno in kakšne, ko grem v trgovino?

        10 10 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.11.2020 ob 10:05 Luke Gadsden gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.11.2020 ob 13:53 AAAAAAAAAAA gost

      Gost 9:47 zdaj si pa mijmo vdaro s svojin komentaron. Tisti zgoraj je dobro napijso sakši balkon je načišen, eni cilou zagrajeni pa tak dale. Sakša takša stvar bi mogla meti dovoljenej od sostanovalcov, seveda se toga nišče ne držij. Pa že či bi dovoljenej bilou more biti stvar tak izvedena ka bistveno ne spreminja izgleda stavbe. Menej sicer tou nika ne mouti pa dokeč stoji sušilnica sadja na Pmorskon stogij tečas naj se inšpektori ne blamejrajo.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.11.2020 ob 16:29 gost

        Čuj, kaj soseda v devetom štoki briga kakšen balkon imam jaz v prvem štoki? Čista nika. Sama favšarija. V blokih so pa tak večinoma stare babe, ki jim smeta vsak kurac. Ko pa svoje cucke po bloku vlaćijo, da poščijejo in poserjejo hodnike in stopnišča, pa tega ne vidijo. Pa, ko njihovi cucki lajajo ponoči, da delovni ljudje spati ne morejo. Marš s takimi stanovalci.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.11.2020 ob 16:09 Harry Queale gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.11.2020 ob 17:14 gost

      mkm

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.12.2020 ob 10:51 villa gost

      Slovenci pljuvajo po Balkancih, pa sami najvecji primitivci, samo, ko pogledas te komentarje, ker mislijo, da lahko delajo, kar hocejo, hkrati pa so se nesramni. Glede balkonov, pa pred meseci nasla sodbo na internetu in sevefa v skodo tistega, ki zasteklil balkon, ker se tega ne sme, ker ni bilo tako predvideno v gradbenem dovoljenju.. Gre tudi za avtorske pravice arhitektov, ki zgradbo narisejo. A ja, to pa je ze visja matematika.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.