https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Tradicionalni slovenski zajtrk letos v drugačni obliki

20.11.2020 ob 8:30  

Tudi letos je na tretji petek v novembru, torej 20. novembra dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos že deseti po vrsti.


Letošnja izvedba tradicionalnega slovenskega zajtrka bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna. Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« se letos ne bo izvedel po šolah in vrtcih kot v preteklih letih. Letos bo pozornost namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma in v službenih kolektivih z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.

Pripravite Tradicionalni slovenski zajtrk doma

Za pripravo "klasičenega" Tradicionalnega slovenskega zajtrka potrebujete kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Pomen rednega zajtrovanja in izbira lokalno pridelane hrane

Posebej so nagovorjeni starši, ki imajo letos vlogo, da mlajšim otrokom predstavijo pomenbnost čebel pri opraševanju za prehransko varnost ter pomen rednega zajtrkovanja in poseganja po živilih lokalne pridelave. Otrokom je potrebno predstaviti, da je hrana, ki je bila pridelana in pripravljena v bližini, bolj sveža, bolj hranljiva, polnejšega okusa in brez dodatkov za daljše skladiščenje in poudarjanje okusa. Vse te prednosti nam zagotavlja lokalna oziroma slovenska hrana. S tem, ko se odločimo za hrano, ki so jo pridelali in predelali slovenski kmetje ter naša domača kmetijska in živilska podjetja, spodbujamo in povečujemo tudi samooskrbo s hrano in prispevamo k ohranjanju poseljenosti podeželja ter kulturne krajine.

 

Vir: nasasuperhrana.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.11.2020 ob 8:58 Michael Gillies gost

      Začnite delati doma z našo 0rganizacijo. To je najbolj denarno nadomestIIo, kar sem ga kdajkoII naredil. V petek sem dobil brezhiben AudI 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2020 ob 10:06 Pomurec kurec gost

      Ta pomurska hrana smrdi ko drek. Prašiči vsi na silaži skisani koruzi in kurjim drekom in krompirjem, ki raste na nafti, ne morejo dati dobrega mesa

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.11.2020 ob 13:37 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Ej,Pomurec kur...,se ti vidi,da si gor zrasel v sami finoči,samo pamet se te je uspela izogniti.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.11.2020 ob 11:47 Jack Umbagai gost

      Začnite delati doma z našo 0rganizacijo. To je najbolj denarno nadomestIIo, kar sem ga kdajkoII naredil. V petek sem dobil brezhiben AudI 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.11.2020 ob 13:21 gost

      Smrdij tvoja tikev zabita ka rasti na tvoji ramaj hempek semleti.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.