https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Dobrovniku ob odsotnosti tradicionalnih martinovanj posneli covid krst mošta

11.11.2020 ob 10:45  

Ob epidemiji koronavirusa letos po Sloveniji ne bo tradicionalnih martinovanj. V Občini Dobrovnik so se zato ob sodelovanju društev in zavoda odločili dogajanje popestriti z videom Covid martinovanje v Dobrovniku.

V občini Dobrovnik skupaj z Turističnim društvom, Vinogradniškima društvoma Dobrovnik in Strehovci in Zavodom za turizem sporočajo, da niso pozabili na vse tiste, ki delate v goricah in tiste, ki se trudite v vinskih kleteh za kvaliteto vina ter seveda vse tiste, ki ste ljubitelji žlahte kapljice, ki nam lahko daje veselje, žal pa tudi žalost.

V času, ko so naša največja skrb in odgovornost usmerjena v varovanje našega zdravja zaradi epidemije koronavirusa covid-19, ki ga moramo upoštevati vsi, vas želimo vsaj malo razveseliti in spomniti, da smo v času martinovanja, ko se mošt spreminja v žlahtno vino, so sporočili iz Dobrovnika.

Turistično društvo Dobrovnik je tako v Dobrovniških, Strehovskih in Žitkovskih goricah posnelo poseben krst mošta v covid razmerah. »Oglejte si ga in ga delite vsem katerim želite v tem času malo sprostitve pa tudi smeha,« so zapisali.

Ob tem so opozorili tudi, da sta kultura pitja in odnos do uživanja alkohola zelo pomembna ter da je prekomerno uživanje alkohola zelo škodljivo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.11.2020 ob 11:02 Gost 1 gost

      Letošnje vino, pridelano v Dobrovniških in Filovskih goricah (belo) bi lahko poimenovali COVID-20. To bi bila odliča blagovna znamka za prodajo v prihodnje...

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.11.2020 ob 12:41 gost

      Tak de prninas vesilo šče bole vabljeni vlandavske Gorice. Tam kje se bo pesem slišala smo mi doma. Samo nočemo vladnih in strokovnih pokvarjene. Kajti niso dobrodošli koronek smu pa že spat djali ker je globoko v kozarček pogledal. Tako da je teren pripravljen in miren.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.11.2020 ob 12:45 gost

      Spet bo vse veselo v zidanica in tako je tudi prav. Pa naj pride gdo od nezaželenih vlade stroke inšpektorjev. Pa bo Videl hudiča keri ima debelo z samo takimi ne povabljenimi.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.11.2020 ob 14:43 gost

      Tij pa vsi tvoji šteri misliš da nekaj ste!! ste velike pijzde materne!! samo gobci pa v glavi prazna slama!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.11.2020 ob 14:57 Marin Silič, ljubljana gost

      Bravo, bravo, iskrene čestitke!! Končno je prišel naš zaveznik sveti Martin, ki nam vliva novih moči. Ponosen sem na vas, moje drage prekmurce, da ste kljub covidu mošt krtsili in pokazali, kako pomembna je skrb za dobro počutje vseh ljudi in pozitivno razmišljanje v teh teških časih. Sem z mislimi z vami, ostanite mi zdravi. Lp, Marin

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2020 ob 11:18 Kumek Feri gost

        Hvala Marine,legendo. Z veseljem te pričakujemo v Dobrovniku,vedno si dobrodošel. Lp,Feri

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.11.2020 ob 18:41 Got gost

      Pa Tulipan še vedno zraven,če zalegne se še trs posuši

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.11.2020 ob 11:10 Zdravko gost

      BRAVO SOVAŠČANI!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.