https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Pomurska podjetja so se odzvala klicu na pomoč pri nabavi respiratorjev

12.11.2020  

Pomurska podjetja, ki so Splošni bolnišnici Murska Sobota že v prvem valu epidemije priskočila na pomoč in podarila medicinsko opremo za premagovanje novega koronavirusa, so se ponovno povezala in zbrala 93 tisoč evrov za nakup nujno potrebnih respiratorjev za najtežje bolnike s covidom-19.


Koordinacijo za zbiranje sredstev je prevzela Pomurska gospodarska zbornica. Pri tem se je odzvalo veliko domačih podjetij in doniralo sredstva za nakup nujno potrebnih ventilatorjev namenjenih zdravljenju bolnikov z najtežjo obliko koronavirusa.

»Vsa zbrana sredstva, 93.000 evrov, bomo namenili nakupu dodatnih medicinskih ventilatorjev, ki jih nujno potrebujemo, saj smo glede na število bolnikov s koronavirusom, najbolj obremenjena bolnišnica v državi,« je povedal direktor bolnišnice Bojan Korošec in izpostavil, da so pretekli teden v bolnišnici imeli 124 bolnikov s covidom-19 in v uporabi vseh 28 medicinskih ventilatorjev. Da je situacija v SB Murska Sobota skrajno resna kaže tudi podatek, da je v UKC Maribor, ki je trikrat večji od murskosoboške bolnišnice,135 bolnikov, v SB Celje, ki je dvakrat večja, pa 108 bolnikov, sporočajo iz murskosoboške bolnišnice.

Korošec je izpostavil: "Javni razpis za nakup 15 medicinskih ventilatorjev je bil končan v prejšnjem tednu. Nujno potrebni ventilatorji naj bi v bolnišnico prispeli še v tem tednu. Pet ventilatorjev bo namenjenih pljučnemu oddelku za neinvazivno predihavanje, 10 ventilatorjev pa potrebujemo za intenzivno zdravljenje«.

Direktor Korošec, se je za zbrana sredstva zahvalil vsem podjetjem: »Kljub temu, da je ta epidemija tudi pomursko gospodarstvo postavila v zelo težek položaj, so nas razmere v bolnišnici prisilile, da smo se s prošnjo za pomoč, ponovno obrnili na naša podjetja. Izredno sem hvaležen in ponosen, da so, ne glede na zaostrene gospodarske razmere, naša podjetja pokazala veliko srčnost in se ponovno nemudoma odzvala in priskočila na pomoč pomurskemu zdravstvu.«
Tudi v prvem valu epidemije so pomurska podjetja pomagala s sredstvi za nabavo posebne varovalne opreme za zdravstvene delavce ter visokokakovostnega respiratorja znamke Hamilton v skupni vrednosti 80 tisoč evrov.

Pomurska podjetja, ki so tokrat podarila skupno 94.000 evrov za nabavo novih ventilatorjev so: Elrad Electronics, skupina Arcont, skupina Panvita, Saubermacher – Komunala, Carthago, Pomgrad, Varis Lendava, GMT, Megras, Codex, Planika, Sava Turizem, Saubermacher Slovenija, Teleing gradnje, Osem, Paradajz, XAL, Elektromaterial Lendava, Hakl IT, Mlinopek, Ocean Orchids, Roto, Legartis, Nafta Strojna, Cerop, Počitek Užitek, Var Gornja Radgona, Radgonske gorice, TKO, Friško, Murexin, SIM Radenci, Atrium – Novi interieri, m - energetika in Virs.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.11.2020 ob 9:19 gost

      Iskrena hvala podjetjem! Potrebno je zdraviti ljudi! Sprašujem pa se ali ni to tudi denar številnih delavcev, ki so na minimalcu in bi jim ta podjetja lahko pomagala - mogoče njihovim otrokom. Kje so zdaj tisti RESPIRATORJI, ki jih je država nabavljala spomladi, še vedno v kleteh bolnišnice?

      36 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.11.2020 ob 9:42 gost

      Po dosegljivih podatkih smo imeli sredi junija 680 ventilatorjev, od tega 439 ventilatorjev za kovid bolnike. Bi bil kdo tako prijazen ( mogoče sam direktor Korošec ) , da bi povedal kje so zdaj ti ventilatorji. Pa nekdo, ki bi povedal kakšno možnost preživetja imajo starejši od 80 ali 85 let z več težkimi kroničnimi boleznimi, ko jih priklopijo na ventilatorje. Pa prosim Celeca, da ne blokira komentiranja.

      22 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2020 ob 6:09 Ova gost

        Siruismed (kitajski ventilatorji) so v uporabi za covid-19 bolnike, delujejo, vendar so manj zanesljivi.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2020 ob 9:01 gost

        Ova, pri življenjih ne gre za MANJ ZANESLJIVI. Morajo biti 100 % zanesljivi. Nakup je bil za bogatenje prijateljev in ne za reševanje ljudi. Amen. V članku je opisano, da je to navaden pleh z nekaj dodatki. NEUPORABNO.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.11.2020 ob 9:54 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Počivalšek jih ima,Ivan Domobran jih ima,Rajkec Janšev jih dobavi po desetkratni ceni.Amen.

      23 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.11.2020 ob 10:12 gost

      Lendavski stvarno si TELE od TELETA TELE.

      8 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2020 ob 10:35 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,nekam si mi živčnosten,se vidi po tiskanju oddajanja sporočila bedastega.Tij,Ivanuv pristaš desnega sranja,jaz imam prav..Bratec Rajkec Janšev vse dobavi prek države in vlade Ivanove po desetkratni ceni,kot pri rosnih letih naše države,kot pri rosnih letih usranih izdajalcev vsega slovenskega,lopovov požrešnih pomladnih,vred z orgličarjem vatikanskim,ki crkávle že ud nekda,pa šče izdak dobre pejneze vleče.DOL Z KLERO -DESNO -FAŠISTIČNO -DOMOBRANSKIMI-ZDAJALSKIMI- IZPRIJENCI.

        17 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.11.2020 ob 10:30 gost

      Zanima me zakaj vodstva slovenskih bolnišnic naročajo tako drage hitre teste, v primerjavi s tistimi v Nemčiji? Kaj se dogaja v našem zdravstvu!? Veliki hvala pa vsem tistim, ki tako požrtvovalno delajo.

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2020 ob 11:14 ehja gost

        Nemčija ima 80miljonov prebivalcev, Slovenija pa 2miljona. Ko teste naroči Nemčija, jih naroči recimo 80miljonov, Slovenija pa recimo 2miljona. Količinski popust, ki ga bo dobila Nemčija z 40krat večjim naročilom, bo neprimerljivo večji. S tem tudi nižja cena. Zelo osnovna ekonomska računica. Vprašanje, ki bi si ga morali zastaviti, pa je zakaj ni EU nabavila testov/opreme za vse članice. Enak problem se je pojavil tudi pri migrantih. Problem ostaja dejstvo, da mora vsaka članica vsako spremembo potrditi v lastnem parlamentu.

        2 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2020 ob 11:41 gost

        ehja, si pozabil namerno napisati, da v Nemčiji država nabavlja potrebne artikle, pri nas pa razni posredniki v SDS ali blizu nje. Najprej govorita na tiskovni konferenci v tri dni, potem eden drugemu nabavita maske po trikratni ceni za 100.000 evrov. Psiholog Tušak, ki še nikoli ni nabavljal mask ...................................................Samo en primer od mnogih, mnogih, premnogih.

        10 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.11.2020 ob 10:42 gost

      Posredniki služijo. Kako so vsi v stranki SDS bili glasni kako bodo ustavili in onemogočili te posrednike, ko so bili v opoziciji. Zdaj, ko so na oblasti, njihovi posredniki služijo milijone in milijone evrov. Mi pa lahko to samo gledamo. Janševi ljudje vodijo UKC Ljubljana, UKC Maribor, UKC Golnik, Bolnišnico Celje in še marsikatero drugo bolnšnico.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2020 ob 10:51 gost

        Točno. Državna sekretarka, učiteljica, poslanka SDS v glavnem vodi nabavo zaščitnih sredstev z ventilatorji in maskami vred. Jelka Godec.

        12 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2020 ob 20:09 Štef gost

        Po podatkih iz prvega vala bi naj bila cena pri proizvajalcu 3.5 evra mislim da bo tudi cepivo pri nas dosti dražje kljub skupnemu evropskemu naročilu cepiva saj naša banda že išče poti za naročilo to je izjava Gantarja

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.11.2020 ob 11:02 Čergoli gost

      Vsaka čast kompletnemu zdravstvu ostalo pa so komplet lopovi.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.11.2020 ob 11:02 Magyar Bacsi gost

      Vsaka čast kompletnemu zdravstvu ostalo pa so komplet lopovi.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.11.2020 ob 11:04 gost gost

      Žalostno, ka se more z donacijami kupovati oprema., ki se rabi v bolnišnicah za zdravljenje. Tudi podja so v težkem položaju, vsaj nekatera, zato je pohvalno, da se odzovejo. Nekoč tegqa ni bilo, kupovala je država, podjetja pa so se lahko razvijala. Samo tega eni ne razumete oz. vam je tako sedaj normalno. Pa ni in dokler bo tako ne more biti.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.11.2020 ob 11:17 Čergoli gost

      Na vsaki stvari, ki se naroči je vsaj 50 do 300 - odstotni pribitek ta razne osrednike, politike, pa seveda za samega PSIHIČA PRINCA TEME. To je njegovo obdobje, dokler ga ne bo kdo pošteno nagazil.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2020 ob 11:22 gost

        Njega je že njegovo življenje dovolj nagazilo. Živi v svojem svetu v večnem strahu, boji se svoje sence, povsod vidi Kučana in komuniste, igračka se s twitterjem in piše bedarije, ne zaveda se, da ima doma ženo in dva sinova, ki rabijo moža in očeta. Povsem propadel človek, ki................................... škoda mojega časa zanj.

        14 3 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.11.2020 ob 11:33 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Pa kaj nas briga za njegove,jih je kar,od vseh vetrov,brigajmo se zase in svoje poštene ljudi.Bratec Rajkec je že čisto iz sebe ob državnih zaslužkih .

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      12.11.2020 ob 11:45 kj gost

      ka me medicop ni dal nič

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2020 ob 12:11 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Čergoli,Čerga,torej Cigo,moja prijatelja sta Ivan in Jelko,in tak bo ostalo.Sicer pa čitaj knjige,boš manj Čita,banane so zdrave,se ti pa ni treba praskat pod pazduhami,rajši po jajcih se liži,je bolj po naše,pasje.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2020 ob 22:29 Gousti gost

        Nej zal nic, medicop samo bogato sluzi in prodaja preko vez in podkupovanj, da bi pa kaj daroval, pa nic. Bravo Podlunsek

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      12.11.2020 ob 12:42 gost

      Kam pa te gre denar od zdravstvenega zavarovanja ,če sedaj iščejo donatore ?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      12.11.2020 ob 13:10 gost

      lendavski čudno da nisi bil tak PAMETEN ko so rdeči po 10 kratni ceni nabavljali žilne opornice.To vaše skakanje in obtoževanje vlade samo kaže na vašo RDEČO NEMOČ ,ker niste več na oblasti.Nemoč se kaže na vseh rdečih korakih.Bedniki nemočni ,POJEJTE SE.HA HA HA HA HA HA HA

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2020 ob 13:20 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,počasi,počasi,najprej povprašaj klet SDS-kaj so to žilne opornice,verjetno nimaš pojma.Vsedi se,parkrat z glavo ob mizo udari in se vprašaj ali si res tak bedasti vernež Ivana,počasi premisli,streznitev bo precejšnja.

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2020 ob 13:57 G. O. S. T. gost

        Zakaj bi morala podjetja donirati. Saj pa debeli Počivaušek je nabavil opreme nezakonito za 6 korona valov. Kaj je avgusta in septembra spet zaševtal rezerve kere je nezakonito nabavlja. Spet bo morala KPK raziskovati največjega dobičkarja vtem korona sranju. Kroga se najbolj veselijo vsi vladni lopovi in stroka kera ja bila na odstrel pred tem virus sranju. In Brat Janeza groznuga. Kajti on je tisti ki nabavlja korona teste najdražje in najmanj kvalitetne. Saj za glupi narod so dobri ne preverja pa itak nišče.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      12.11.2020 ob 13:15 gost

      Rdečuharji pojma od pojma nimate kdo vse naroča zdr. opremo.

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2020 ob 13:39 gost

        Nobene potrebe nimaš, da svojo zabitost kažeš na portalu. Gnoj desni smrdiš, da vsi bežijo od tebe. Smrdiš.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      12.11.2020 ob 15:40 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      No,tak je s tem...Rajkec(bratec Ivanuv,vedno mutni) je v državi glavni za nabave protikoronske opreme,torej veste kak se dela,Sicilijanci naj pridejo na hitre tečaje lopovščine.Počivalnik samo medvedje pleše,Gantar se dela norega,Logar kiha in prdi,Ivan ponoči preverja povečanje salda na svojem računu,desni verniki so pa bedasti noč in dan.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      13.11.2020 ob 15:50 gost

      Medikop ne da, on samo vleče državna sredstva.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.