https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V prvi polovici naslednjega leta napovedanih 26.000 zaposlitev

13.11.2020 ob 6:00  

Delodajalci za prvo polovico prihodnjega leta napovedujejo 1,3 odstotno rast števila zaposlenih. Predvidevanih je približno 26.000 zaposlitev.


V najnovejši raziskavi Napovednik zaposlovanja, ki jo izvaja Zavod RS za zaposlovanje je sodelovalo več kot 2.800 delodajalcev. Najpozitivnejše napovedi za zaposlovanje so v poslovnih dejavnostih in gradbeništvu, največja zmanjšanja pa so predvidena v gostinstvu. Med spodbudnimi napovedmi so tudi zdravstvo in socialno varstvo in informacijske in komunikacijske dejavnosti. Upad pa poleg gostinstva pričakujejo tudi v kmetijstvu in kulturnih, razvedrilnih in rekreacijskih dejavnostih.

Delodajalci predvidevajo, da bodo v prihodnjih 6 mesecih skupaj iskali približno 26.000 delavcev, načrti pa se nanašajo predvsem na iskanje delavcev zaradi nadomeščanj, začasnih zaposlitev, v manjšem obsegu pa tudi na nova delovna mesta.

Najpogosteje bodo iskali delavce za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, zidarje, prodajalce, varilce, voznike težkih tovornjakov in vlačilcev, vojake, poklice za zdravstveno in socialno oskrbo, skladiščnike in uradnike za nabavo in prodajo, elektroinštalaterje, čistilce, strežnike in gospodinjske pomočnike v uradih, hotelih in drugih ustanovah. Letos se visoko umeščajo tudi poklici za zdravstveno in socialno oskrbo (osebni asistenti), pa tudi poklici za zdravstveno in socialno oskrbo na domu.

Med poklici za neindustrijski način dela bodo najpogosteje iskani kovinarji, strojni mehaniki in gradbinci, med strokovnjaki pa strokovnjaki matematično-naravoslovnih in tehnično–tehnoloških ter zdravstva.

»S pomanjkanjem ustreznih kadrov za zaposlitev se je v preteklega pol leta soočala tretjina delodajalcev, med velikimi delodajalci pa se jih je s takšnimi težavami srečala dobra polovica. Dve tretjini delodajalcev v prihodnje ne pričakujeta težav z iskanjem kadra,« so zapisali na spletni strani zavoda.

Med poklici, pri katerih imajo delodajalci najpogosteje težave pri iskanju ustreznih delavcev so zidarji, vojaki, vozniki težkih tovornjakov in vlačilcev, delavci za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih in prodajalci. Težave z iskanjem kadra pričakujejo v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva, kar predvideva 61,5 % delodajalcev iz omenjene dejavnosti. 

Težave pri iskanju ustreznih kandidatov izhajajo predvsem iz pomanjkljivosti kandidatov, ki najpogosteje obsegajo pomanjkanje delovnih izkušenj, poklicno specifičnih znanj in neustrezno izobrazbo. Delodajalci, ki so imeli težave pri zaposlovanju, so se v več kot tretjini primerov soočili s situacijo, ko se na razpisano delovno mesto ni prijavil noben kandidat, so zapisali v raziskavi.

Nekaj manj kot polovica delodajalcev (48,7 odstotkov), ki je imela težave z zaposlovanjem določenih kadrov, navaja, da je morala podaljšati postopke zaposlovanja, dobra tretjina (37,9 odstotkov) ni nikogar zaposlila, četrtina je iskala delavce v tujini (24,9 odstotkov), petina (20,1 odstotkov) pa jih je razširila oz. omilila pogoje glede izobrazbe, izkušenj in drugih znanj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.11.2020 ob 6:38 gost gost

      ka pa bluzite nesposobneži sam gobec vas je saj je edini delodajalec zasebni podjetnik ki mu država ni dala ničesar le jemle mu in vi boste govorili v kravatah o zaposlovanju dajte no barabini saj ste vse pokradli in rasprodali kar je ustvaro narod v stari jugoslaviji zato prosim ne lažite in napihujte kajti vi niste naredili popolnoma niiiiiič sama gamad.

      22 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.11.2020 ob 7:44 gost

      za 500 evro

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.11.2020 ob 8:57 gost

      Lari fari komi to vij nakladat 100 prošenj smu poslali na vse ka se ponuja glede delavnih mest. Ali nej nejste ustrezni kandidat te pa zaposlijo, hrvateka bosanca, Srba, madžara, ker nevej do 3 šteti niti eden vsi vkup se ne vejo podpisati. Samo oni su ustrezni kandidati zato ka su poceni delavna sila.E zdaj se pa jebite da su van mufiči zmanjkal bi pa mi bili ustrezni. Jebite se delajte si sami kreteni gospodarstveniki.

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.11.2020 ob 11:44 AAAAAAAAAAA gost

      Primanjkovanje trgovcov uni nam pa grozijo ka de odpuščanja trgovcov či do v nedelo zaprejte trgovine. Pokvarjena gospodarska zbornica kera je sama seb inamen.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.11.2020 ob 11:48 gost. gost

      Pa ka bi radi, ge nešterni živite, v kitajskon komunizmi? Fakultetno izobraženi ma jurja sto plače, pa navaden delavec z nepopolno os. šolo, bi naj mel isto? Toga nega nigi. Vsako delo naj bo spoštovano, vendar je treba upoštevati, koliko si za določen poklic prispeval sam-. Študij, izobrazba zahtevata dosti odrekanja samega akterja, kot tudi staršev in družbe, ki pomaga s štipendijami. Drugi pa osn. pošoli v službe, razbremenijo starše in še in še, pa bi meli site plače, halo. Isto tak penzije, nemrejo biti vse tisoč evrov. Tudi visoko šolani majo redko telko penzije, razen, če so bili na vodstvenih položajih. Tak, ka premislite, preden nekaj bnrezveze bluzite.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2020 ob 11:58 gost

        Mogoče imaš res kakšno izobrazbo, a si nerazgledan kot gorički kmet. Osnovna plača za najslabše plačano delo mora biti takšna, da človeku omogoča normalno življenje, dopust in nekaj zaloge za težke čase. To pa 700 evrov nikakor ni. Vse ostalo je kapitalištično izkoriščanje ljudi.

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.11.2020 ob 19:06 gost gost

      Zaradi mene naj ma 7oo evrof, samo te oni z izobrazbo fakultete naj ma vsaj enkrat več. Vidiš, ka tvoja tupasta pamet ne funkcionira. Če bi mel vsaj kmečko bi, pa bi ti pravla, ka to , ka ti pišeš ne pije vode. Znaš, kakša je razlika v plači danes med vodilnimi in delavci, več kot sedemkratna. Nekoč je bila samo dvakratna. Pa vseeno je danes boljše, a ne?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.11.2020 ob 9:17 aplik gost

        samo potem naj dajo tudi kurčevo plačo za to izobrazbo, za kero si se šolal, četudi potem moraš sprejeti delo z 2 stopnjama nižje-po novem.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.11.2020 ob 20:09 James Willshire gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.