https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Veliki Polani na ogled potujoča fotografska razstava Evropska sredstva povezujejo

17.11.2020 ob 6:05  

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je skupaj z občinami pripravila fotografsko razstavo z naslovom Evropska sredstva povezujejo. Razstava bo gostovala v vseh dvanajstih razvojnih regijah do konca junija 2021, nato pa se bo v času predsedovanja Slovenije Svetu EU preselila na Brdo pri Kranju. Prva postavitev razstave se nahaja v Veliki Polani, v parku Dežela štorkelj, kjer je postavljena na ogled med 11. in 19. novembrom 2020.

 

Z razstavo želi Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijo prikazati pomen evropskih sredstev za razvoj in povezovanje na različnih področjih. Evropska sredstva nas povezujejo na različne načine, vsak dan. Ko se peljemo po novih cestah, kolesarskih stezah, prečkamo most ali ko pustimo avto na P + R parkirišču in se naprej odpeljemo v službo s kolesom. Naši otroci se povezujejo na urejenih igriščih. Sredstva nas povezujejo tudi pri skrbi za okolje, ohranjanju narave, pri pridobivanju novih znanj in razvoju podjetniških idej. Evropska sredstva nas povezujejo preko tisočih projektov, ki smo jih ustvarili v vsaki občini, v vsaki regiji, širom celotne Slovenije. Na fotografski razstavi je predstavljenih le nekaj uspešnih evropskih projektov iz vseh 12 razvojnih regij. 

Občina Velika Polana se na razstavi predstavlja s projektom CoopMDD - Čezmejni program upravljanja načrtovanega 5 - državnega Biosfernega območja Mura-Drava-Donava. V sklopu tega programa so se združili partnerji varovanih območij iz petih držav, ki so v čezmejnem pristopu oblikovali smernice za razvoj dinamičnih rečnih koridorjev, čezmejni akcijski načrt Mura-Drava-Donava, lokalne akcijske načrte in koncept čezmejne mreže rečnih šol. Na robu Polanskega loga se nahaja Rečna šola Velika Polana, ki ponuja edinstven vpogled v poplavljene gozdove in močvirnate travnike, kjer odkrijete življenje ob potoku Črncu, se sprehodite po Gozdni učni poti ali pa enostavno uživate v naravi.

Razstava je nastala v sodelovanju z občinami Benedikt, Celje, Cirkulane, Grosuplje, Krško, Ljubljana, Lukovica, Mirna Peč, Murska Sobota, Novo mesto, Ribnica, Semič, Šentjur in Velika Polana in upravičenci sofinanciranih projektov. Razstava bo na ogled tudi v Murski Soboti in sicer od 10. do 24. junija 2021.

Vir fotografij: Občina Velika Polana

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2020 ob 9:07 gost

      Što de pa to odu glidat če pa niti vo nad okno nesmi o glidat kamo Li ka bi šli vo to glidat. Edino či si Jaklin pozuvi svojega presvetluga diktatura tviteraša ka se sprehodite po toj aleji. Bedaka bulozniva.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.11.2020 ob 9:26 gost

      Saj ni res pa je.. razstava ?što pa te lejko prijde gledat?aha Polanski lidje en po en..bi bolj zanimivo bilo, če bi Polanski proracun dali na razstavo,ker,v Polani več nihče ne ve,kdo pije in kdo plača..

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.11.2020 ob 10:00 Drzavljan gost

      Mene zanima,koliko domačih in tujih investitorjev smo pripeljali v Pomurje? Koliko novih delovnih mest bomo dobili in v kateri občini največ?

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.11.2020 ob 10:06 Delavec gost

      Če se pelješ od Šentilja proti Gradcu lahko vidiš,kakšne hale stojijo in koliko ljudi dela tam! Se kje že kaj gradi v Pomurjo podobnega ali se sploh bo kdaj? Delo rabimo!!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.11.2020 ob 10:43 hahahahah gost

        ja rabimo delo, ampak naj bo to normalno plačano. dokler so pa take plače pa raje sedim doma in vlečem socialko, hahahahahaha

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.11.2020 ob 11:00 Harry Bowes gost

      Moja zadnja plača je bIIa 3200 USD za 18-urno deI0 na spIetu. PrIjateIjIca mojIh sester že mesece v povprečju porabi 11 tIsočakov In deIa prIbIIžno 26 ur na teden. Ne morem verjetI, kak0 enostavno je bIIo, k0 sem ga preizkusII. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.11.2020 ob 18:02 Štef gost

        Ti budalo desničarsko sigurno nemaš za burek če bi kaj istine bi to že nekdo opazo, si najbrž na sociali

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.