https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Razkrižju je zaživela eko zdrava vaška tržnica z multimatom

15.11.2020 ob 6:05  

V občini Razkrižje, natančneje na Šafarskem je zaživela eko zdrava vaška tržnica z multimatom, kjer prodajajo izdelke in pridelke lokalnih ponudnikov. Gre za projekt Občine Razkrižje s katerim želijo podpreti domače pridelovalce hrane in njihove proizvode.

Tržnica se nahaja na turistični točki ob brunarici, v bližini sedaj že znane Zemljanke – apartmaja pod zemljo. V prvi fazi so tam postavili napravo imenovano »multimat« v katero različni ponudniki vlagajo svoje proizvode oz. pridelke in jih z enostavnim pritiskom na določeni gumb kupec lahko kupi.

Ponudniki imajo nad napravo stalen daljinski nadzor preko telefona. Ker so proizvodi v napravi uskladiščeni na primerni temperaturi, pa bo multimat deloval tudi skozi zimo in skratka skozi vse leto.

Poleg multimata na tej tržnici deluje tudi klasična tržnica na samopostrežni način, vzameš in plačaš, vržeš denar v nabiralnik.

»Kljub temu, da je to le prvi korak k spodbujanju domačih ponudnikov zdrave hrane, lahko že po ugodni ceni marsikaj nabavite. Gre za projekt, ki je delno financiran iz sredstev EU - evropskega sklada za razvoj podeželja in iz sredstev občine,« je na svojem Facebook profilu zapisal župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič.

V nadaljevanju projekta bo zagotovljena oprema za celovito organizacijo in funkcioniranje lokalnih ponudnikov, tako na organizacijskem področju, kot nabavo potrebne opreme. Kupili in postavili bodo stojnice, stojala za kolesa, koše za odpadke, klopi in drugo potrebno opremo za celovito delovanje lokalne eko zdrave tržnice.

*Foto: Fb Stanko Ivanušič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.11.2020 ob 7:48 gost

      Pohvala vsem, ki so in bodo sodelovali pri tem. Lepo in koristno je to.

      22 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.11.2020 ob 8:57 Jaz gost

      Tako bi lahko naredili po celi Sloveniji. Naj mali kmetje zaživijo in dajo svoje pridelke na domači tržnici. Potpiram domače.

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.11.2020 ob 9:33 gost

      Zelo pohvalno. Podpiram to.Cimvec tega.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.11.2020 ob 12:18 Samuel Farrar gost

      Moja zadnja plača je bIIa 3200 USD za 18-urno deIo na spletu. Prijateljica mojIh sester že mesece v povprečju porabi 11 tisoč in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.11.2020 ob 17:38 pišta gost

      Tudi Dominkov Gusti se je dal slikati tam on je iz Gor. Bistrice rad ima lokalno (ribe) .

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.11.2020 ob 21:49 prlek gost

      To gre pohvola poformanemu ali ?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.