https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Radmožancih bo zgrajen nov razvojni center

19.11.2020 ob 6:00  

Začela so se gradbena dela Razvojnega centra v Radmožancih. Nova stavba razvojnega centra bo zgrajena na mestu stare družinske hiše, ki so jo že porušili.

Po tem ko je bila v začetku oktobra podpisana pogodba o izvajanju gradbenih del med predsednikom Pomurske madžarske narodne skupnosti Ferencom Horváthom in direktorjem gradbenega podjetja Legartis Matjažem Hozjanom, so sse v začetku novembra pričela gradbena dela.

Novonastali center bo namenjen zgodnji obravnava predšolskih otrok z odstopanji v razvoju, otrok s posebnimi potrebami in tudi tistih, ki so prepoznani kot rizični.

Ključna naloga razvojnega centra bodo preventivne dejavnosti in posledično preprečevanje ali zmanjševanje razvojnih zaostankov in morebitne socialne izključenosti ranljivih skupin. Preventivne dejavnosti in pravočasna zgodnja obravnava pozitivno vplivajo na otrokov celostni razvoj in s tem na kakovost življenja celotne družine, kar dolgoročno izboljšuje socialno vključenost tako otrok kot tudi njihovih staršev.

Na narodnostno mešanem območju v delu Prekmurja, to je v Lendavi in njeni okolici, je bila zaznana potreba po tovrstni dejavnosti (zgodnji obravnavi), saj več kot 30 družin z dvojezičnega območja odhaja s svojimi otroci na obravnave v sosednjo Madžarsko. Potreba je bila zaznana tudi s strani vzgojiteljic v vrtcih, ki so s tem področjem premalo seznanjene in potrebujejo strokovno pomoč in krepitev kompetenc ter izobraževanja na to temo.

Foto: FB Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2020 ob 10:10 Xavier McArthur gost

      Začnite delatI doma z našo 0rganizacIjo. To je najbolj denarno nadomestIIo, kI sem ga kadar koII naredII. V petek sem dobII brezhIben AudI 5, ko sem prejšnjI mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev / prej In za vse namene sem takoj kupII 96 USD na uro. obiščite to spletno stran tukaj. www.maxjob3.com

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.11.2020 ob 11:02 gost gost

      Vekše vukojebiune so nej mogli najti. Ja, to so pač drugi interesi, ki nimajo ničesar z realnostjo. Žalostno, a resnično.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.11.2020 ob 11:40 dringi 22 gost

      Pa kakšen razvojni center, prosim vas ??! BLA, BLA, BLA metanje peska v oči in prilika za nekatere priliznjence za nepotrebno trošenje denarja.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.11.2020 ob 12:59 Šankmajster gost

      Bumbari prvo si prečitajte zakoj se ide, ka zgleda ka na pamet komenterate pa šinfate. Piše: Novonastali center bo namenjen zgodnji obravnava predšolskih otrok z odstopanji v razvoju, otrok s posebnimi potrebami in tudi tistih, ki so prepoznani kot rizični. Tau je ena od stvari kera dejansko v Prekmurji falij. Isto kak še kakšni dom za ostarele. Nema veze ge de stala, dukeč do deca tak dugo de ta stvar laufala, pa magari v Radmožancaj

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.11.2020 ob 13:29 Gabriel Wakehurst gost

      Moja zadnja plača je bIIa 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisoč in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.11.2020 ob 18:22 domačin gost

      Pa tole financira Madžarska država!!!!!!!! Koliko mi je znano! Samo da Legartis nede tak dolgo gradil , kak podira Beltinsko staro železnino. Špot sramota tak občini kot izvajalcu!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.