https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Vlada podaljšala prepoved ponujanja blaga in storitev potrošnikom, kulturne in kinematografske storitve

19.11.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali minister za finance mag. Andrej Šircelj, psihologinja Eva Kovač ter vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.


Na Brdu pri Kranju je potekala redna seja vlade, na kateri se je vlada kot vsak teden seznanila z aktualnimi epidemiološkimi razmerami in izvajanjem ukrepov za obvladovanjem in zamejitev pandemije covida-19.

Vlada je za sedem dni podaljšala uporabo ukrepov in omejitev, ki se nanašajo na začasno prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, na začasno prepoved prodajo in ponujanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil ter na začasno prepoved ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom, je dejal Jelko Kacin.

 

 

Vlada je na seji sprejela tudi sklep o začasnem prenehanju teka rokov za uveljavljanje pravic strank v sodnih postopkih, skladno s šestim odstavkom 83.a člena Zakona o sodiščih, s čimer se začasno ustavljajo roki za uveljavljanje pravic strank v sodnih postopkih, določeni z zakonom.

Kot je dejal Kacin je bila Vlada osredotočena na načine testiranje, število novih okužb, vdore v domove starejših občanov in na trenutne ter bodoče razmere v bolnišnicah.

S področja dela ministrstva za zdravje je vlada sprejela stališče o sporočilu Evropske komisije, pripravljenost za strategije cepljenja in uvedbo cepiva proti covidu-19.  Vlada je sprejela tudi odlok o začasnih ukrepih pri izvajanju obveznega zdravstvenega zavarovanja zaradi preprečitve širjenja nalezljive bolezni covid-19, ki uvaja začasne ukrepe na področju izvajanja obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Spremenjen davek na motorna vozila

Vlada je sprejela tudi spremembe zakona o davku na motorna vozila. Znižala je davek na motorna vozila za zelo veliko večino avtomobilov in motornih koles, je dejal minister Andrej Šircelj.

 

 

Šircelj je ob tem dodal, da se davek spreminja tako, da ne bo več temeljil na moči motorja, ampak bo osnovno in najpomembnejše merilo emisijski standard, pa tudi vrsta goriva, izpust ogljikovega dioksida, v določeni meri tudi moč motorja. Za električna vozila davka ne bo.

Po starem zakonu, ki bo veljal še do 31. 12., bi povprečni davek znašal 460 evrov, po novem predlogu zakona bo povprečni davek znašal 160 evrov, to pomeni skoraj trikrat manjše davčno breme.

Ukinja se dodatek na luksuzna vozila

»Glede na to, da ni nobene potrebe po dodatni obdavčitvi motornih vozil, saj so ta osnovna dobrina, ki jih uporablja večina ljudi, se ukinja davek na luksuzna vozila,« je navedel Šircelj.

Ne bodo obdavčena tudi starodobna vozila, motorna vozila, ki se uporabljajo za šport, intervencijska vozila, družine, ki imajo tri ali več otrok, ne bodo plačevale davka za motorna vozila, ki jih bodo kupile enkrat v treh letih, ne bodo obdavčena niti vozila, s katerimi se vozijo invalidi.

Poenostavljena bo odmera davka, še vedno bo davek plačan na podlagi odmere, vsak ga bo lahko plačal v največ 30 dneh, v proračun se bo zaradi zmanjšanja davka nateklo precej manj denarja, in sicer samo še 16 milijonov namesto dozdajšnjih 45 milijonov, je še dejal.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2020 ob 16:59 gost

      Vse zaklenjeno u vražju mater slika pa či duže slapša. Vej ži pa en mesec pa pol smu vse zaprli koji kurac su tej ukrepi. Seveda Beovička se ukvarja z zdravniško zbornico ka bi rada bila glavna. Tviteraš pisma pošilja v Evropo pa nas Slovence za bedake dela. Krek božiček šče je Nej k sebi prišel po koroneki keruga je zahodu. "istilec bazenu v pa sam to nembre ladati tak ka njim je koronek vujšel iz steklenice.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.11.2020 ob 18:10 Samuel Walcott gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, ki sem ga kadar koli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev / prej in za vse namene sem takoj kupil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran tukaj. www.maxjob3.com

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.11.2020 ob 18:28 gost gost

      Što še posluša te bednike, ka drugo ne vejo, kak strašiti narod, pa gučati o sankcijaj in kaznih. Beda od bede, naj se spokajo v jajojov bunker.

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.11.2020 ob 18:56 gost

        Malo bolj probajte poslušati in zaupati stroki, potem pa nekaj dobrega potegniti iz tega. Ne pa da se optozuje da so levi in desni. Enostavno opostevati in ne kršiti in to vsi pa bi bilo bolje za vse.

        12 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.11.2020 ob 19:13 Harry Earnshaw gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov In deIa približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.11.2020 ob 19:13 Harry Earnshaw gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov In deIa približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.11.2020 ob 6:08 Elijah Webber gost

      Začnite delati doma z našo 0rganizacijo. To je najbolj denarno nadomestIIo, kar sem ga kdajkoII naredil. V petek sem dobil brezhiben AudI 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.11.2020 ob 8:31 Komunajzar šalabajzar gost

      Te naše rdečuharske kulturnike, ki nam za kulturo prodajajo babo ki pred kamero s svojim zizkom doji psa, lahko zaprejo kar za zmeraj.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.