https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V beltinskem domu starejših še 19 novih okužb

19.11.2020  

Jelko Kacin je na novinarski konferenci  uvodoma predstavil podatke o stanju v domovih starejših občanov. Direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik dr. Aleš Rozman pa je spregovoril o tamkajšnjih razmerah.


Skupaj je trenutno okuženih 2325 stanovalcev domov

Število okužb med stanovalci se je včeraj povečalo za 187. Skupaj je trenutno okuženih 2325 stanovalcev domov. Med zaposlenimi se je število okužb povečalo še za 72.

"Včeraj je bilo aktivno okuženih 874 zaposlenih v domovih starejših občanov," je dodal Kacin. Največji porast okužb pri stanovalcih je bil včeraj v domu starejših občanov Nova Gorica kar 39, v domu starejših občanov v Beltincih pa 19 okužb.  

 

 

Ekipe v bolnišnicah danes po dolgem času sicer nekoliko lažje dihajo, dodaja Kacin. »Pred eno uro je bilo v naših bolnišnicah prostih kar 20 intenzivnih postelj, pol od teh v UKC Ljubljana, tako da imamo tudi pozitivne vesti.«

Rozman: Imamo najvišjo smrtnost v Evropi

Direktor Univezitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo, je dejal, da so uspeli stabilizirati število hospitaliziranih, da le to ne narašča več eksponentno. »Nekaj prostih postelj je odraz umirjanja razmer. Epidemija se ne zmanjšuje, a število okuženih ne narašča več eksponentno.« Dodaja pa še, da imajo veliko težav z okužbami med zaposlenimi

 

 

 *Foto: Dom Janka Škrabana

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.