https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Med najbogatejšimi Slovenci letos znova tudi Pomurci

20.11.2020 ob 18:00  

Če smo bili do sedaj prepričani, da je gospodarska kriza že močno zarezala v žepe vseh, pa to po oceni revije Manager, ne drži povsem. Letošnjih 100 najbogatejših Slovencev po njihovi oceni je namreč skupaj bogatejših kar za 50 milijonov evrov od rekorda, ki je bil leta 2018. Vsota njihovega premoženja je tako letos ocenjena na 5,8 milijarde evrov.

In kdo so letošnji najbogatejši Slovenci? Lestvica se od lanskega leta ni kaj dosti spremenila, med njimi tako znova najdemo tudi Pomurce. Na vrhu lestvice sta znova zakonca Iza Sia in Samo Login, katerih skupno premoženje so ocenili na 689 milijonov evrov. Zakonca Logina sta obogatela s prodajo lastnega podjetja Outfit7, ki sta ga leta 2017 prodala Kitajcem. Kot zanimivost revija Manager dodaja, da bi Loginova s prodajo tega istega podjetja letos zaslužila 2-3 krat več, saj se je povpraševanje po računalniških igrah v času koronavirusa in vrednost razvijalcev iger na borzah povečala. 

Foto: Sandi Češko - Insajder.com

Na drugem mestu lestvice sta Sandi Češko in Livija Dolanc, katerih premoženje je ocenjeno na 345 milijonov evrov. In s čim sta ga zaslužila? S prodajo podjetja, ki ga je leta 1992 ustanovil Češko skupaj s poslovnim partnerjem in ga poimenoval Studio Moderna. Zakonca sta svoj večinski delež lansko leto prodala finančnim skladom. Češko trenutno vodi novo lastno znamko, Studio Moderna Brands, ki se ukvarja s prodajo ležišč in licenc za tehnologijo penastih izdelkov.

Foto: Vladimir Puklavec - Slovenske novice

Na lestvici so znova tudi Pomurci, in sicer na 37. mestu Vladimir Puklavec, katerega premoženje je letos ocenjeno na 45,3 milijone evrov (kar je za 11,7 milijonov manj kot lani). Puklavec je polovični lastnik holdinga Gasfin Group. Je pa tudi 15-odstotni lastnik družbe Puklavec Family Wines Holdinga.

Foto: Elrad Gornja Radgona - investpomurje.eu

Na 43. mestu je Iztok Lipnik, ki sam sicer ni Pomurec, je pa 30-odstotni lastnik gornjeradgonskega podjetja Elrad Internacional. Njegovo premoženje so ocenili na 36,6 milijonov evrov.

Foto: Stanko Polanič - pomurec.com arhiv

Na 49. mestu je družina Polanič, katerih premoženje so letos ocenili na 32,8 milijonov evrov. S to oceno so na lestvici zdrsnili za šest mest.

Foto: Vladimir Karoly - pomurec.com arhiv

Na lestvico se je tudi letos uvrstila še družina Karoly, in sicer s svojimi 30,7 milijoni evrov na 56. mesto. Družina Karoly je lastnica podjetja GMT.    

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2020 ob 7:01 Magyar Bacsi gost

      Kaj ima kosmati kosobrin veze s Pomurjem?????

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.11.2020 ob 8:53 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Polanič očitno več ne služi toliko na račun nizkih delavskih plač. So ga prizemljili? PS : Še enkrat komentar, ker so mi prvega izbrisali.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2020 ob 15:39 jouži gost

        Što je koga prizemlo??? Jes delan pri Polaniči že 38 lejt, pa mi nič ne falij!! Šteri pa prinjem dela pa ima slabo plačo ,pa si je sam kriv!!! Šteri ridno dela tudi napreduje in se mu pri plači dobro pozna! Žal je tako pa če tebi paše ali nej!!!!

        4 13 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.11.2020 ob 12:53 Janek gost

      V saka cast tem ki so uspeli, ostali lenuhi je pa cas da zacnete z delom,,,,,,,,,,,,,

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2020 ob 13:08 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Janek,ti tudi,ti tudi.....No,kaj pa je bogatenje?Je nesramna sposobnost človeka jemati in si prisvajati delo drugih,samo to je.Je pa nekaj dobrega,umrljivi so,pa nič srečni,izgubljeni notranje,vidoč prezir do sebe,samo to je.

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.11.2020 ob 15:41 gost

      TIJ nadvojvoda si rejvež ka nič ne vejš!!!!!!!! Idi se izobraževat ali pa delat-----smrduh ubogi!!!!!!!!!

      1 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.11.2020 ob 16:01 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,misli si svoje,v vseh ozirih živčnostno poleg mlátiš.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.12.2020 ob 23:02 vidocq gost

        ja , to je retorika , ko zrastejo , ti bi najraje po ljudeh hodili , kako te ni sram in ti bi naj predstavljal izobražence ,.. morda prej brezobrazneže

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.11.2020 ob 16:12 Elizabeta gost

      čestitke vsem. dobro, da so tudi ljudje iz naših krajev na tej lestvici, to so tudi delovna mesta, Pomurju smo z obeh bregov Mure in tako je tudi prav. Ne postavljamo si mej, čim več Pomurcev na tej lestvici.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.12.2020 ob 10:02 bronja na a gost

      torej spet ena lepa skupina mafijcev, ker vemo vsi in to zelo dobro da do takega bogatstva brez mučkanja že ne bi mogli priti. so navadni izkoriščevalci in krminalci. in ja, tak kak že nekdo pisal.taki so najboj nesrečni, nemajo ne ljubezni ne nič. zgolj denar jih osrečuje, kar pa si lahko potisnejo v danko. raje sem siromak in srečen ter predvsem pošten in imam čisto vest. ti pa se naj cvrejo v peklu, ker itak da pristanejo tam. in tak jim tud treba!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.