https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Odbojkarji Panvite Pomgrada izgubili proti aktualnim državnim prvakom

23.11.2020  

To soboto so v dvorani Tivoli pri ACH Volley-ju Ljubljana gostovali odbojkarji Panvite Pomgrada. V 11. krogu 1. odbojkarske lige so bili uspešnejši aktualni državni prvaki, ki so slavili s 3:0, vendar bi se lahko zgodba vsaj v prvem nizu obrnila tudi v drugo smer.


ACH Volley Ljubljana 3:0  Panvita Pomgrad

(25:23, 25:19, 25:22)

Panvita Pomgrad: Ražnatović 9, Vori, Vinkovič, Vrabl, Radović 11, Rojnik 11, Flisar, Lakner 3, Novak 1, Bedrač 5, Grabar.

ACH Volley Ljubljana: Toman, Ropret 2, Pernuš, Toukhteh 9, Pavlović 2, Dagostino, Bošnjak, Okroglič 9, Rutar 1, Pokeršnik, Videčnik 5, Kök 14, Djurić, Vučićević 16.

Srečanje so bolje pričeli Sobočani, ki so z Rojnikom na začetnem udarcu zmajem ušli na prednost petih točk (6:11), nalet gostov pa je prekinil Kök. Prekmurci so prikazali zanesljivo igro tudi v nadaljevanju, njihova najvišja prednost je znašala že sedem točk (9:16). Domačini so se počasi ogreli in z učinkovitostjo v napadu predvsem Köka znižali zaostanek, z asom Videčnika pa izenačili na 19. točki. Napeta končnica je na koncu pripadala Ljubljančanom (25:23).

Tudi drugi niz je potekal podobno izenačeno, šele pred končnico so si odbojkarji ACH-ja z asom Rutarja priigrali prednost štirih točk (20:18), a so odbojkarji Panvite nemudoma odgovorili in osvojili naslednji dve točki. Z napadom Toukhteha (21:18) pa so domačini začeli pohod proti vodstvu z 2:0 v nizih, ki ga je zaključil Vučićević (25:19).

Čeprav so si domačini na začetku tretjega niza zagotovili vidno prednost (10:6), je Prekmurcem uspel povratek in vodstvo (11:12). Ljubljančani so postopoma začeli narekovati tempo in znova prišli v boljši položaj (17:14). Na zahtevo gostujočega trenerja so Sobočani izkoristili polminutni odmor, vendar so domačini nadaljevali v svojem stilu in z napadom Okrogliča zaključili srečanje (25:22).

Za Panvito Pomgrad so največ točk dosegli Jakob Rojnik in Branislav Radović (oba po 11) in Nikola Ražnatović (9), za ACH Volley pa Božidar Vučićević (16). Po nepopolnem 11. kolu je Panvita Pomgrad s 10 točkami na četrtem mestu, vodi pa ACH Volley z 21.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2020 ob 7:31 gost

      Ekipa Yugonostalgikov pa zgibila?

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.11.2020 ob 10:32 Outt gost

      Ta odbojka je isto kak ce bi mlatili prazno slamo....

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.