https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Pomurski bolniki s covid-19 še vedno v druge bolnišnice, težave tudi z odvozom umrlih

24.11.2020  

Iz murskosoboške bolnišnice so sporočili, da imajo še vedno pomanjkanje prostih mest za paciente, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje zaradi bolezni covid-19. Pomurje je tako še vedno najbolj prizadeta slovenska pokrajina zaradi epidemije. Upadanja števila bolnikov zaenkrat še ne zaznavajo.

Težave z odvozom umrlih iz bolnišnice

Včeraj se je v Splošni bolnišnici v Murski Soboti zdravi 149 bolnikov s covid-19, od teh jih je 141 v rdeči coni in 8 v sivi. Na intenzivnem oddelku je trenutno 18 bolnikov. Velike težave jim povzroča tudi kadrovska stiska, saj je veliko obolelih tudi med bolnišničnim osebjem, največ med tistimi, ki so zaposleni pri negi bolnikov. Prav zato so primorani nove bolnike napotiti na zdravljenje v druge slovenske bolnišnice. Ker se je v zadnjih tednih povečala tudi umrljivost zaradi te bolezni, z bolnišnice sporočajo še, da imajo težave tudi z odvozom umrlih na upepelitev v Maribor.

Dobrodošla pa je bila gesta pomurskih podjetij, ki so prispevala za nakup ventilatorjev, ki so jih že dobili. Trenutno jih je na obeh intenzivnih oddelkih v uporabi 32, štirje ostajajo v rezervi. Pred dnevi so dobili dodatnih 30 zaščitnih mask za osebje, ki jih je podarila Univerza v Mariboru.

 

Obisk predsednika vlade

V soboto je bolnišnico obiskal tudi predsednik vlade Janez Janša, kjer so mu vodilni pojasnili trenutne razmere v sami bolnišnici in regiji. Janša se je ob svojem obisku zahvalil medicinskemu osebju za njihovo požrtvovalnost pri opravljanju dela.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.11.2020 ob 9:01 ŽIVLJENJI SE IGRATE gost

      Odpovedane so skoraj vse operacije in močno okrnjeno delovanje ambulant, TEGA NE RAZUMEM, kaj torej dela zdaj v te, času ta armada čez 1000 zaposlenih ? Pa dajte enkrat objavite podatke (ne jih skrivat) koliko zaposlenih dela konkretno z bolniki, ki so hospitalizirani zaradi covid 19. Tam je vse polno Prekmurce vozite drugam, kar je žalostno ali pa blagoslov za te ki pridejo v UKC Ljubljana, kjer je neprimerno boljša strokovna obravnava. Torej v SB Sobota ni zdravstvenega kadra za kovid bolnike, po drugi strani pa vse ostale dejavnosti NE DELAJO ALI DELAJO ZELO OMEJENO, tega nikoli ne bom razumel in mislim, da je samo stvar pravilne organizacije dela. Kaj pa posledice za paciente katerih operacije so bile odpovedane ??? to je pa po vašem kolateralna škoda ali kaj ???? IGRATE SE Z ŽIVLENJI LJUDI SE TEGA ZAVEDATE ?

      23 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.11.2020 ob 16:21 MS gost

        tisti ki smo delali v ambulantah delamo na covid oddelkih problem je kadrovska stiska ker so tudi zaposleni vse vec pozitivni na covid, maticni oddelki ki naceloma niso bili polni so zdaj polni s covid bolnikih, nihce ne sedi krizem rok pa se coha po riti ampak smo vsi bili prerazporejeni!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.11.2020 ob 9:03 KATASTROFA gost

      Res v tej vukojebini Sloveniji se igrate z življenji državljanov in predsednik vlade kdor koli že je sploh ni pomembno bi že moral davno V RIT BRCNITI zdravstvenega ministra GANTARJA, ki se ukvarja z vsem drugim SAMO NE Z ZDRAVSTVOM ZA KAR JE PLAČAN, najprej je menjaval ministrico za kmetijstvo (po naročilu stricev iz ozadja) iz svoje stranke Pivec in to je trajalo celo poletje. Potem je Gantar prevzel vodenje stranke DESUS, ker na področju zdravstva ni imel kaj za delati in mu je bil dolg čas. Potem se je iz gnoja pojavil večni Erjavec - sramota od človeka, ki je svoji družoni obljubil da NIKOLI več ne bo šel v politiko, evo zajebal je še svojo družino nič mu ni sveto - fuj nesnaga. To so ljudje, ki so PRIPRAVLJENI ITI ČEZ ČLOVEŠKA TRUPLA in to se sedaj dogaja, narod ki ima oblast v tej vukojebini pa zraven gleda kot zmešane ovce - res žalostno.

      11 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.11.2020 ob 9:18 gost

        Samo to: Ivan Janez Janša je pred televizijskimi kamerami obljubil še veliko, veliko več kot Karel, pa se teh obljub nikoli ni držal. Za ostalo škoda mojega časa.

        14 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.11.2020 ob 11:38 Joužekk gost

        V zdravstvu in oskrbi starejših se vsaj desetletje ni zgodilo nič. Sedaj se vidi kje smo. V pol leta tega ni moč nadoknaditi. Ne zgraditi dodatnih kapacitete, še manj izobraziti zdravnike in ostalo medicinsko osebje. Ljudje pa še vedno brez mask na ulicah in sprehodih okoli Sobote. Za vsak ukrep najprej pogledajo, kako bi ga izigrali. Tudi zasluga medijev, ki so šele v zadnjem mesecu začeli poročati malo bolj normalno. Ne more vlada hoditi okoli natikat maske in razkuževat roke. Vsak bi moral zase poskrbeti, da se ne okuži oz. če je že okužen, da ne prenaša tega naprej. To bi morali početi od prvega vala naprej. Ampak najlažje je reči, da je za vse kriva politika, Janša, SDS.

        6 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.11.2020 ob 13:27 gost

        Joužekk, s tem svojim komentarjem si zopet dokazal kakšen Janšev nevedež si. Ravno Ivan Janez Janša in njegova DESNA vlada sta leta 2012 sprejela zakon ZUJF, s katerim sta prepovedala nove zaposlitve v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in DSO, zamrznila plače in napredovanja tam zaposlenih. To je največja krivda za pomanjkanja kadra. Sicer sta Cerarjeva in Šarčeva vlada potem povečala kader v zdravstvu za 18 %, a je to bilo premalo. Da se ne gradi državnih domov za starejše do leta 2020 je pa v strategiji razvoja Slovenije zapisala že prva Janševa vlada od 2004 do 2008. V Sloveniji imamo pet ali šest domov starejših, ki so na pol zgrajeni, nekaterim manjka samo še finalna obdelava. Če bi država hotela, bi te domove odkupila ( ne pozabi, da je ta vlada razmetala 70 milijonov evrov tistim upokojencem, ki so najmanj vplačali v pokojninsko in invalidsko blagajno!!!!!!!! Nam, ki smo v to blagajno vplačali trikrat, štirikrat več, ni dala niti evra!! ) in v nekaj mesecih bi se novi stanovalci lahko vselili. A CILJ VLADE SO PRIVATNI DOMOVI STAREJŠIH. Ali pa bodo celo tujci služili na starih slovenskih državljanih - primer Radenci, ..................... Joužekk, ti si priden Janšev cucek. Te Janša kdaj pohvali, plača pingo sok in sendvič ali kaj več?

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.11.2020 ob 10:12 gost

      Če so v službi kjer delam težave jih rešujemo po najboljših močeh in ne kličemo novinarjev, da bi o tem pisali in delali še večjo škodo ljudem kot je že. (panika, strah...in še marsikaj, saj si sploh ne znamo predstavljati) Komentator 9:01 se strinjam! Zakaj lahko si lahko računovodja bolnišnice in še kdo,... ogleduje najbolj bolne paciente, ki tam zelo trpijo, svojci pa ne, niti posloviti se ne morejo!? PV - kako boste "nagradili" delavce na teh oddelkih, ki si jih ogledujete? Ali bo šel denar za vaše brezpredmetne prevoze po Sloveniji in iz LJ do Brda in nazaj - zakaj ne zasedate v Ljubljani? Bodo nagrajeni samo tisti, ki slikajo po medijih? Tudi mi šparamo in bomo prisiljeni še bolj!!! Zaradi koga?

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.11.2020 ob 12:09 gost

      Na Brdu je sveži zrak ,v Ljubljani pa vsi znamo da ( en kurc se vid), megla in smrad! Tij bi delal v tem ,če bi bil na takem položaju !? Še nositi bi te bilo potrebno takši frajar bi se delal!? Zato zaveži in ostani doma pa se uči manir!!!!!!!!!!!

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.11.2020 ob 12:59 barcelona gost

      Naše zdravstvo že dolgo stagnira. Mnogo stvari od sistema, organizacije in še kaj je zavoženih. Ni kriva ta vlada, čeprav še do zdaj tudi ni naredila nič konkretnega, pač pa vse vlade in to desetletja nazaj. Še največ so pa krivi vsi tisti ki tako opevajo naše javno zdravstvo in ne bodo nič spremenili. Nočem opevati zdravstvo v Avstriji, vendar mnogo, mnogo bi se lahko od njih naučili. So javni zdravstveni sistemi in tudi privatniki. Greš pač tja kjer se ve da je boljše. Mi pa Bog ne daj da bi kaj spreminjali !?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.11.2020 ob 13:51 gost

        Škoda, da nisi živel v Titovi Jugoslaviji, da bi vedel kakšen odličen zdravstveni sistem smo takrat imeli. In kakšne strokovnjake. Še Nemci, Avstrijci, Švicarji, .............. so se hodili k nam učiti. Naše zdravstvo so uničili koncesionarji, privatniki in vsi posredniki, ki služijo velike milijone evrov na račun bolnih ljudi. Dokler bo nekomu sistem dovoljeval, da se bo dopoldan " sprehajal " v bolnišnici, popoldan delal privat, ne bo bolje. Ko si bodo privatniki lahko izbirali lažje bolnike, težke pa pošiljali državno zdravstvo, ne more biti bolje. ŽIVA KATASTROFA PRIVATIZACIJE ZDRAVSTVA SE KAŽE V ZOBOZDRAVSTVU.

        12 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.11.2020 ob 14:51 Real gost

      Vi se kar kregajte levi in desni. Vi niste plesalci,vi ste plesani. Kmalu bo vaš gazda ISLAM. Vse jim gre po načrtu.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.11.2020 ob 15:23 Real gost

      Zakaj dobivam palce dol. A zato ,ker sem povedal resnico? Zlatka in Anisa že lahko vidite. Tudi ta dva sta plesana. eshibicionista. V tem trenutku bi morali stopiti skupaj.Pa ,da vidiš,kak bi povesili surlo. Za evro se prodajamo. Za euro. Prav nam je.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.