https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Festival IZUM poteka letos v virtualnem svetu

24.11.2020 ob 14:00  

Danes, 24. novembra, se je pričel Festival Inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti Mladih - IZUM 2020, ki ga organizira regionalni center Zveze za tehnično kulturo Slovenije s sedežem v Murski Soboti. Z zanimivimi predavanji in delavnicami festival letos prvič poteka v virtualnem svetu.


Letos festival zaradi razmer ne bo potekal v živo v trgovskem centru Maximus v Murski Soboti, ampak se je preselil v virtualni svet. Namen festivala je mladim na zanimiv način prikazati ustvarjalnost, znanost in gospodarstvo. Tudi letošnje leto so za učence in dijake pripravili zanimiva predavanja in delavnice v sodelovanju z Astronomskim društvom Kmica in zavodom Znanost na cesti. Pod nazivom Raziskovalni biseri Pomurja pa bodo nekateri učenci in dijaki predstavili najboljše raziskovalne naloge Pomurja v letu 2020.

Podrobnejši program predavanj in delavnic si lahko ogledate tukaj, prijave pa tukaj.

Foto: Festival IZUM 2019 (arhiv Pomurec)

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.