https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Šircelj: Nadomestilo za čakanje na delo se podaljšuje, vendar s spremembo

24.11.2020  

Na današnji popoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala minister za finance mag. Andrej Šircelj in vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin.

"Po podatkih se epidemiološka slika v Sloveniji bistveno izboljšuje. Trenutno znaša 14-dnevna incidenca na 100.000 prebivalcev za Slovenijo 965 okuženih, aktivnih primerov okužb pa imamo po podatkih NIJZ 20.220. Skupaj je bilo sicer doslej potrjenih že preko 67 tisoč primerov okužbe," pove Kacin.

Hitro širjenje virusa in otežene razmere, ki jih je kriza povzrožila so močno vplivale tudi na gospodarsko in širše družbeno življenje. "Izjemne razmere, gospodarska kriza, omejitve v izobraževanju in kulturi ter druge posledice so povzročile številne stiske, kar je trenutno krizo še dodatno otežilo. Vse to je vlada upoštevala pri oblikovanju PKP 6, ki je bil sprejet na izredni seji vlade, trenutno pa je v postopku dodajanja amandmajev v državnem zboru," je povedal Kacin.

Nekatere ukrepe, ki so bili del prejšnji proti-koronskih paketov, je potrebno dopolniti, nekatere ponovno aktivirati, nekatere pa podaljšati. Ne glede na to pa vlada aktivno pripravlja tudi PKP 7, saj se zaveda, da bodo posledice trenutne krize terjale dodatno pomoč.

Šircelj je dejal, da je vlada pripravila PKP6 o katerem je danes potekala razprava na odboru za finance, sprejeti pa so bili tudi nekateri ukrepi v pomoč gospodarstvu.

 

"Vlada podaljšuje moratorije za podjetniške kredite in sicer do 31. januarja 2021. Po tem datumu je ukrep mogoče podaljšati še za pol leta," še pove Šircelj.

Starši, ki otrok ne vozijo v vrtec, tudi v prihodnje oproščeni plačila

Šircelj je dejal, da so bile sprejete rešitve, vezane na izobraževalni sistem. Pri tem je pojasnil, da je neplačilo zaprtih vrtcev in študentskih domov eden izmed ukrepov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.11.2020 ob 5:42 gost

      GNOJ GRIMS LAHKO OVADI JANŠO IN SAM SEBE.TAKO PRIMITIVNO KOT SE V PARLAMENTU OBNAŠA IDIOT GRIMS JE ŽALOST, ŽALOST-----------JANŠEV RITOLIZEC. S TEM NE ZAGOVARJAM KORDIŠA AMPAK IDIOT GRIMS JE V PARLAMENTU ŽE 20 LET A KORDIŠ DVA MANDATA. SRAMOTO DRŽAVI SLOVENIJE DELAJO VELIKI SDS Z SVOJIMI MINISTRI------------LOPOVI. SRAMOTA, SRAMOTA.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.11.2020 ob 20:44 gost

      gos-t ,a si že dolgo pri levičarjih,bil bi že čas da pomagaš nam,da mi levičarji,kateri še vedno imamo vrženo puško v koruzi daaaaa,nas spraviš v Vlado.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.11.2020 ob 20:56 Delavec gost

      Pa koliko bolnic smo mi zgradili v teh 30 letih? Pa kaj bodo rešili ti ,ki se spet rivajo nazaj na oblast? Korupcije imamo toliko,da glava boli,pa nič nisce ne ukrene!Kam so pripeljali to Slovenijo,kam? Najbolj smo nastradali mali pošteni delavni ljudje!! Če nebi delal v Avstriji,nevem,kako bi šlo.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.