https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

RIS Dvorec Rakičan gosti mednarodno konferenco »Prehrana, gibanje in zdravje«

25.11.2020 ob 10:00  

Včeraj se je pričela XI. mednarodna konferenca, ki poteka pod skupnim imenom »Prehrana, gibanje in zdravje«. Zaradi trenutnih razmer, ki onemogočajo srečevanja in druženja, konferenca poteka preko spleta. Zaključila se bo 28. novembra, izvedba in vodenje pa sta organizirana na lokaciji RIS Dvorec Rakičan.

 

Cilj konference je prispevati k sodobnim metodam in oblikam dela na področjih vzgoje in izobraževanja, zdravstva, socialnega varstva, gospodarstva in nevladnih organizacij. Tudi letos sodelujejo strokovnjaki iz Slovenije in tujine, in sicer iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Hrvaške, Grčije, Rusije, Italije, Španije, Madžarske, Slovaške in Romunije.

Foto: arih Pomurec - utrinek s konference v minulih letih 

Na konferenci bo predstavljenih skupno 182 prispevkov, od tega 9 znanstvenih, 173 strokovnih, pri čemer skupno sodeluje 205 avtorjev, od tega 94 tujih. Večina jih prihaja iz pedagoškega področja. Direktor RIS Dvorca Rakičan, dr. Robert Celec, je ob pričetku konference izpostavil, da tudi letos dosegajo visoke številke predstavljenih prispevkov, sodelujočih avtorjev in držav, kar po njegovem mnenju kaže na dobro vpetost konference v mednarodnem okolju.

Konferenca se vsebinsko dotakne tako raziskovalnega kot tudi strokovno-praktičnega segmenta proučevanja in problematike v štirih tematskih sklopih: prehrana, gibanje, zdravje ter vzgoja in izobraževanje. Tudi letos bo izdan strokovni bilten v e-obliki, kjer bodo zbrani strokovni prispevki in povzetki predavanj znanstvenih prispevkov.

Foto: arih Pomurec - utrinek s konference v minulih letih 

V prihajajočem letu načrtujejo dve mednarodni konferenci

V RIS Dvorcu Rakičan že nekaj let uspešno organizirajo na letni ravni tri mednarodne strokovni-znanstvene konference. V mesecu marcu bodo tako znova izvedli mednarodno konferenco »Ekologija za boljši jutri«, konec meseca junija prihodnje leto pa prav tako mednarodno konferenco pod geslom »Izzivi in težave sodobne družbe«.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.