https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

V vseh enotah imajo skupaj 96 okuženih

25.11.2020  

Iz Doma starejših Rakičan sporočajo vzpodbudne novice. Stanje se v dveh njihovih enotah umirja, okužbe v ostalih enotah se širijo počasneje. 


Direktor Zoran Hoblaj sporoča, da "se je stanje v naši enoti Doma v Centru za starejše Murska Sobota umirilo. Ena okužena stanovalka je v bolnišnici, ena okužena zaposlena oseba pa v izolaciji v domačem okolju. V enoti je so vzpostavili  »belo cono«, začeli smo izvajati tudi nove sprejeme v skladu s protokoli, ki so jih pripravili na Ministrstvu za zdravje."

Prav tako se umirja stanje v enoti Elizabeta v Svetem Juriju, število okuženih se je včeraj zopet zmanjšalo. Trenutno imajo sedaj še 14 okuženih stanovalcev in eno okuženo osebo pri zaposlenih. Predvidevajo, da se bo situacija umirila do konca meseca, ter bodo uspeli vzpostaviti belo cono in začeli izvajati tudi sprejeme.

"V matični enoti v Rakičanu, se okužbe širijo počasneje, po včerajšnjih novih okužbah se je danes skupno število okuženih stanovalcev zopet zmanjšalo in sicer zaradi izteka obdobja izolacije in umika iz rdeče cone v belo cono. Trenutno je stanje okuženih v matični enoti 58 stanovalcev in 17 zaposlenih, ter 4 zaposleni v službi PND," sporoča Hoblaj.

V vseh enotah imajo torej na današnji dan skupaj 96 okuženih, od tega 73 stanovalcev in 23 zaposlenih. Izpad kadra uspevajo nadomeščati z dodatno zaposlenim lastnim kadrom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.11.2020 ob 10:22 gost

      Hvala vsemogočnemu direktorju Zoranu Hoblaju. Vsem domovom primanjkuje zdravstvenega in negovalnega kadra, on pa ima kadra vedno dovolj.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.11.2020 ob 11:44 gost

      V Nemčiji, na Češkem in na Slovaškem se že mesec dni opravlja tedensko testiranje zaposlenih v domovih s hitrimi testi. Kdaj se bo to začelo izvajati v naših domovih? Ko bo že pol starostnikov okuženih ali še takrat ne? Kdaj se bodo, če sploh kdaj, rdeče cone postavile izven domov kot je ponekod dobra praksa? Že je v vseh domovih v Sloveniji okuženih 30 % starostnikov. Bo kdo prevzel odgovornost za to katastrofo? Število umrlih pa tako vsi skrivajo.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.11.2020 ob 12:40 Zanimivka gost

      Primeren podatek bi bil, da sporočijo koliko k okuženih stanovalcev je ozdravelo in koliko umrlo. Da vidimo dejansko stanje. Pa ne samo za ta dom, ampak tudi za ostale.... Ker če večina prebivalcev preživi, potem..... ... To jaz osebno pogrešam pri poročanju o razmerah v domovih.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.11.2020 ob 12:57 pišta gost

      Kaj pa ste vij kreteni da vam negdo ki ima dela vrh glave polaga račune o stanju v kakšnem koli so!!!? Vij se držite ukrepov pa se brigajte za sebe pa boste imeli dovolj dela!! Kaj vas kurac briga za druge ,oni imajo svoja vodstva ki skrbijo dobro za njih!! Če si tak pameten pa tij napravi rdečo cono doma pri tebi! Najboljše je gofljati pa pojma nej meti kak tole vseskupaj izgleda!!

      7 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.11.2020 ob 14:11 gost

        PIŠTA GONI SE U TRI PIZDE GOVEDO DOMOBRANSKO CERKVENO. NEKATERI IMAMO V DOMOVIH ZAKONCE, OČETE, MATERE, DRUGO SORODSTVO. MARŠ SVINJA.

        12 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.11.2020 ob 15:33 gost

        Pišta, ker si pri pameti bolj ubogi, ti povem, da sta domova starejših v Rakičanu in v Soboti ( kot tudi večina domov v državi ) javna zavoda, zato imamo svojci in ostali pravico vedeti kaj se tam dogaja in biti o tem pravočasno obveščani. Medicinska znanost že stoletja uči, da je potrebno ob raznih epidemijah okužene ločiti od ostalih. Zato je v domovih, kjer so direktorice teh domov takoj napravile rdečo cono izven doma, zelo malo okuženih in posledično umrlih. V starejših domovih enostavno ni mogoče napraviti ustrezne rdeče cone, ker vedno na nekaterih področjih pride do nedovoljenih stikov. Pa se lahko trudijo zaposleni kolikor hočejo. Po dosegljivih podatkih sem ugotovil, da je polovica umrlih s covidom iz domov starejših. Ti to kaj pove? O hitrih testih za zaposlene si pa preberi v drugem članku. Zakaj se to do zdaj ni izvajalo, če se je v drugih državah lahko? A se bojim, da je to vse preveč za tvojo možgansko zmogljivost.

        13 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.11.2020 ob 10:22 gost

        Za take zarukance kot si ti: v Domu starejših Ljutomer imajo rdečo cono urejeno izven doma, uporabljajo hitre teste in imajo zelo, zelo malo okuženih proti Domu Rakičan kjer je katastrofa - 100 okuženih!!!

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.11.2020 ob 14:04 gost gost

      Hitri testi so nej zanesljivi. To dobro znajo tudi v zdravstvu, ker pa so cenejši, jih forsirajo. Nekdo bo pri tem spet zaslužil, pa nikomi nič. To je realno stanje sedanje vlade. Bolj si pokvarjen, koruptiven, nedelaven, za nič., boljše si zapisani pri puklastem jj. Sodelavce izbira pač po svojih m,erilih. In to naj bi bilo dobro za državo in ljudi?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.11.2020 ob 15:38 gost

      Kje ste zaposleni? Ne upate spregovoriti? Ko vas nihče ne vidi pa znate šinfati vodstvo in kako trpite, ker vas je premalo zaposlenih. Zdaj povejte, če imate jajca.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.11.2020 ob 17:49 Kotakum gost

      In kaj boš napravo ko boš vedo... Kmalu bomo vsi domobranci. Levi in desni. Prihaja islam.So že blizu. Če imate svoje radi jih ne trpajte v hiralnice. To ni hvaležnost. To je komotizem... ali komu...

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.11.2020 ob 18:01 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Korakom,izjasni se,boš domobran ali te na hitro obrežejo in boš prdel tistemu tam zadaj na günji...?

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.