https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Hitro testiranje vseh, ki delajo v domovih za starejše

25.11.2020  

Ministrstvo za zdravje bo v najkrajšem možnem času izdalo odredbo za hitro testiranje vseh, ki delajo v domovih za starejše.

"Včeraj je bilo novo okuženih 176 stanovalcev, aktivno okuženih je trenutno 2660 stanovalcev. Med zaposlenimi se je ponovno povečalo število okuženih, včeraj je bilo med zaposlenimi v domovih za starejše odkritih kar 114 novih okužb. Aktivno okuženih je 992 zaposlenih," je na današnji novinarski konferenci povedal Jelko Kacin.  

"Včeraj je bilo 121 ozdravljenih stanovalcev in 48 delavcev. Skupaj je včeraj umrlo 24 stanovalcev, ki so bili covid pozitivni, 12 jih je bilo v bolnišnicah, 12 v domovih. V drugem valu je umrlo 580 stanovalcev," je povedala državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mateja Ribič. 

"Na včerajšnjem sestanku je bilo dogovorjeno nekaj stvari. V odredbo se bodo dodala testiranja za vse, ki delajo v zavodih , tudi prostovoljci in študenti. Izdelani pa so tudi protokoli, kako se odzivati, ko virus prodre v DSO-je. 

V zavodih so bila izvedena izobraževanja. Varovalne opreme na trgu ne primanjkuje. Ministrstvo bo pokrilo stroške."

 

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična) 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.11.2020 ob 14:06 gost gost

      Hitri testi so dokazano nezanesljivi. Jih pa forsira vlada, ker so cenejši. Pa še dobro bodo posreedn iki zaslužili, kot vedno, to podpira sedanja vlada.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.11.2020 ob 15:53 gost

      Dobro preberite to, kar je izjavila državna sekretarka Mateja Ribič. Šele zdaj, ko je že umrlo 580 stanovalcev domov. Bolj nesposobne vlade Slovenija še ni imela. Sramota od ljudi.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.11.2020 ob 16:35 gost

      Hitri testi bodo rešili samo brata Janeza groznuga. Kajti on to vse dobavlja. Virus pa njim bo iz steklenice naprej uhajal. Tak se hitro širi ka Hojsek niti nema navol več na meji. Ker si migranti ne upajo Slovenijo ker je kužna kot Črnobil in Fukošima skupaj.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.11.2020 ob 18:02 James Hacking gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran tukaj. www.maxjob3.com

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.11.2020 ob 10:10 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ivan Komunist je sral po prejšnji vladi ko ni bilo še niti sto okuženih,imel je priložnost se pripraviti na drugi val ,ko gre vse v desettisoče,naredil ni nič...Le kdo vam laže....?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.11.2020 ob 11:30 Čergoli gost

      Puklasti Janoš je veliko usrane, hoče biti diktator, vse ustrahovati.......naj se goni v 3 PM za vse večne čase.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.11.2020 ob 12:09 miro gost

      Čergoli, on je tebe že poslal v 3 p m prle , kak si se tij butlin skotu!! Vij levoroki gobezdači ste njemi vsi skupaj nej niti do gležnja , kaj šele do rokice z katero pometa z vami ,kak svinja z praznim žaklom! drekači umrite!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.