https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Razvoj prve aplikacije za starejše podprla tudi Mestna občina Murska Sobota

27.11.2020 ob 13:00  

Družba BTC in socialno podjetje Simbioza Genesis sta razvila prvo aplikacijo, ki je v celoti namenjena starejšim in jo poimenovala Magda.

 

Aplikacija predstavlja nov način komuniciranja med generacijami. Namenjena je starejšim kot pomoč pri uporabi novih tehnologij, luč sveta pa je ugledala ravno v času, ko so stiske in izzivi starejših zaradi novih razmer, povezanih z epidemijo, postali še izrazitejši. Med funkcijami aplikacije Magda lahko starejši najdejo »SOS številke«, kjer so zbrani vsi kontakti za urgentno pomoč starejšim, »Novice«, ki jih skupaj s partnerji pripravlja podjetje Simbioza Genesis, »Info točka« združuje številne ponudnike storitev od lekarn do brezplačnih prevozov ter knjižnic, uporabnik pa jih lahko enostavno prikliče s pritiskom na gumb »pokliči«. Na voljo so še funkcije »Učilnica«, »Telovadnica«, »Radio« in »Dogodki«.

Foto: simbioza.eu 

Kot so povedali ob lansiranju aplikacije, Magda predstavlja prvi korak na poti izobraževanja in opolnomočenja starejših, za uporabo pametnih telefonov. Podjetje Simbioza Genesis namreč že načrtuje izvedbo nove vseslovenske akcije »Pametni s pametnim«, v okviri katere bodo mladi prostovoljci podjetja na več kot 150 lokacijah po Sloveniji starejše izobraževali o rabi pametnih telefonov. Izvedli jih bodo takoj, ko bodo razmere to dopuščale.

Foto: simbioza.eu 

Projekt Magda je bil podprt s strani raznih organizacij, medijev, Ministrstva za javno upravo in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, strokovnjakov, malih in srednjih podjetij in Mestne občine Murska Sobota.

Foto: arhiv pomurec.com 

Župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, je lansiranje aplikacije pospremil z besedami: »Mestna občina Murska Sobota v ospredje prihodnjega razvoja občine postavlja človeka. S tem ciljem pred očmi pristopamo tudi k projektom digitalizacije in pametnih rešitev v mestu za čim bolj kakovostno življenje naših občank in občanov. Kako pomembna je digitalna pismenost tudi v tretjem življenjskem obdobju, je pokazala aktualna epidemija, ko številni starejši doživljajo velike stiske zaradi socialne izključenosti. Na Mestni občini Murska Sobota zato z veseljem podpiramo projekt Magda in razvoj mobilne aplikacije za starejše, saj jim bo s tem omogočeno boljše vključevanje v družbo ter kakovostno in aktivno preživljanje prostega časa.«

Foto: arhiv pomurec.com 

Podjetji družbo BTC in Simbioza Genesis s podporniki projekta Magda povezujejo skupne vrednote – skrb za šibkejše, medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje ter stremljenje k vseživljenjskemu učenju, so zapisali v svoji izjavi za javnost.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.11.2020 ob 10:01 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ime aplikacije je popolnoma neposrečeno,pravilno bi bilo...."MATILDA".

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.