https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Na Hrvaško samo z negativnim testom, okužen tudi hrvaški premier

30.11.2020  

Hrvaška bo v torek, 1. decembra, in vse do 15. decembra zaostrila ukrepe za vstop v državo za potnike, ki ne prihajajo z zelenih območjih Evropske unije, torej tudi Slovenije. 

Zanje bo obvezen negativen test na covid-19. Vsi potniki, razen tistih, ki prihajajo z zelenih območjih EU, bodo morali imeti ob vstopu na Hrvaško negativen PCR test, ki ne bo starejši od 48 ur. V nasprotnem se bodo morali testirati pri vstopu v državo in biti v samoizolaciji, dokler ne bo njihov test na okužbo negativen. 

"Izjeme so čezmejni in zdravstveni delavci ter potniki v tranzitu in tisti, ki ne bodo ostali na Hrvaškem več kot 12 ur.

Denarne kazni

Hrvaška vlada je danes poslala v nujni parlamentarni postopek spremembe zakona o zaščiti prebivalstva pred nalezljivimi boleznimi. Za državljane, ki ne bodo spoštovali ukrepov, kot je nošenje zaščitne maske, je predlagala kazen v višini 500 kun (67 evrov). Če bo posameznik plačal kazen na kraju dogodka, bo znašala 250 kun (33,5 evra). Za pravne osebe, ki bodo kršile ukrepe, bi po vladnem predlogu kazen znašala med 10.000 in 40.000 kun (med 1335 in 5340 evrov), je na seji vlade zakonski predlog predstavil minister za zdravje Vili Beroš.

Med 5000 in 10.000 kun (667 in 1335 evrov) kazni pa predvidevajo za odgovorne osebe v podjetjih in obrtnike, kot tudi za državljane, ki bodo na svoji zasebni posesti omogočali dogodke, ki so v nasprotju z ukrepi," navaja STA.

Foto: arhiv Pomurec

Okužen tudi hrvaški premier Plenković

Hrvaški premier Andrej Plenković je bil pozitiven na covid-19, so danes sporočili s sedeža hrvaške vlade. Predsednik hrvaške vlade se počuti dobro in da bo nadaljeval svoje delo od doma. Plenković je bil v samoizolaciji od sobote, potem ko je bila na novi koronavirus pozitivna njegova soproga.

Hrvaški premier bo po današnjem pozitivnem testu v samoizolaciji še deset dni. V preteklih tednih se je že več hrvaških ministrov okužilo z novim koronavirusom, ali pa so bili v samoizolaciji zaradi stikov z okuženimi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.12.2020 ob 23:23 Ani gost

      Do zdaj noben predsednik ni umrl.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.12.2020 ob 23:44 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Do zdaj je še vsak predsednik umrl,ali pa bo,pa vsak bogataš tudi,aleluja.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.