https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V letu 2021 bodo vinjete modrozelene barve

01.12.2020 ob 10:34  

Od danes je mogoče kupiti vinjete za leto 2021. Cene in vrste vinjet in njihove ročnosti ostajajo ostajajo iste. Isti ostajajo tudi cestninski razredi za vozila. Rumenozelene letne vinjete nehajo veljati ob koncu januarja 2021.


Od danes je v prodaji devet različnih vinjet za leto 2021, letne, mesečne in tedenske vinjete za cestninski razred 2A (osebna vozila) in 2B (kombinirana vozila) ter letne, polletne in tedenske vinjete za prvi cestninski razred (motorna kolesa).

Vozniki morajo za letno vinjeto za osebna vozila tudi tokrat odšteti 110 evrov, za mesečno 30 evrov in za tedensko 15 evrov. Uporabnike motorjev bo letna vinjeta stala 55 evrov, polletna 30 evrov in tedenska 7,50 evra. Lastniki kombijev pa morajo za letno vinjeto odšteti 220 evrov, za mesečno 60 evrov, za tedensko pa 30 evrov.

Zaradi epidemije so posamezna prodajna mesta vinjet spremenila svoj delovni čas, zato na DARSU voznike prosijo, da pred nakupom vinjete preverijo delovni čas pri posameznem prodajalcu vinjet.

"Zaradi nekaterih protikoronskih ukrepov so se sicer v minulih tednih pojavile pobude, da bi infrastrukturno ministrstvo podaljšalo veljavnost letošnjih vinjet, a se za to niso odločili. Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je medtem za prihodnji december že napovedal uvedbo elektronskega cestninjenja za osebna vozila. DZ je novelo zakona o cestninjenju, ki prinaša pravno podlago za uvedbo elektronskih vinjet, potrdil oktobra," poroča STA.

* Vir naslovne fotografije: Dars.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.12.2020 ob 15:56 vinjeta gost

      Nove vinjete bi morale stati 50 € saj so nam letošnje že skoraj propadle .Ne moremo iz občin na avto ceste a imamo drage vinjete .Je to pravica ?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.12.2020 ob 18:16 Harry Queale gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela pribIIžno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.12.2020 ob 4:46 Rikola gost

      To leto ne kupim vinjete!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.