https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vlada prenehala s financiranjem Slovenske tiskovne agencije

01.12.2020 ob 16:25  

Vlada je na ponedeljkovi dopisni seji potrdila odločitev Urada za komuniciranje (Ukom) in prenehala financirati Slovensko tiskovno agencijo (STA). 


Ukom se sklicuje na to, da od vodstva STA ni prejel določenih odgovorov in dokumentov, iz katerih bi lahko razbrali finančno poslovanje agencije, kar je smatral kot kršitev pogodbe o financiranju. V STA ocenjujejo, da to ogroža njihovo delovanje.

Direktor Ukoma Uroš Urbanija je odvzem financiranja STA "upravičil" s tem, "ker nam direktor STA kljub večkratnim pozivom želene dokumentacije ni poslal, Ukom pred pridobitvijo le-te ne more nadaljevati z izplačevanjem zahtevkov za plačilo nadomestila za opravljanje javne službe na podlagi sklenjene pogodbe," poroča STA.

Na STA poročajo, da so zaradi ustavitve sinanciranja s strani Ukoma v položaju, ki ogroža njihovo poslovno stabilnost in zmožnost opravljanja zakonsko predspisane dejavnosti opravljanja javne službe obveščanja. 

Vendar kljub temu napovedujejo, da bodo nadaljevali s svojim poslanstvom in nadaljevali s celotitim, ažurnim in nepristranskim poročanjem v skladu s poslanstvom nacionalne tiskovne agencije.

Slovenska tiskovna agencija (STA) je bila ustanovljena junija 1991. Edini ustanovitelj in družbenik STA je Republika Slovenija in bo drugo leto tako kot slovenska država praznovala 30 let obstoja.

Ob tej odločitvi so se odzvale tudi številne slovenske stranke.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.12.2020 ob 17:35 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      No,tak je s tem,Nora TV bo dobila finance in postala začasna slovenska tiskovna agencija,novice in sploh vse bo prihajalo po enem samem kanalu,iz Budimpešte,madžarske tiskovne agencije MTI,torej od malega(po postavi , glavo ima pa veliko kot oni špagetar italijanski,bogme ista forma,pa fašistična misel tudi)Orbana.Čas je ,da Ivana Komunista brcnemo v rit,kaj pa nam je on,nič,usranec ,državnik ne bo nikoli,le odpad našega slovenskega pokolenja,čas je za delovanje,čas je za odpor in to brezmilosten ,do njega in desnih fašistov.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.12.2020 ob 17:52 Don Kihot gost

      Glede, na navedene razloge popolnoma upravičena poteza.

      9 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.12.2020 ob 19:56 gost gost

        Glede, na navedene razloge popolnoma upravičena poteza, da so likvidirali to udbovsko gnezdo !!

        7 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.12.2020 ob 17:57 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      "Kdo vam laže,kdo vam krade...?"....ja ,Ivan Komunist.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.12.2020 ob 17:59 gost

      Je to tisti Janšev Urbanija, ki je dopoldan direktor Ukoma, popoldan pa preko svojega privatnega podjetja oddaja koče na Veliki planini? Da, to je tisti človek.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.12.2020 ob 18:13 Marcus Soundy gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.12.2020 ob 18:14 Harry Earnshaw gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.12.2020 ob 18:21 host gost

      Ti HARY si budalo. Samo mej to svojo plačo, tu neboš nič dosego. Seveda je to napisano metaforično, znamo, ka je to samo bedna propaganda, škoda, ka se s tem ukvarja Pomurec, že ste itak zgubili vso kredibilnost. Adijo, ne rabimo vas, ukinite se, če niste sposobni voditi kredibilne poročevalske politike iz naših krajev.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.12.2020 ob 18:22 Kai Birks gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela pribIIžno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.12.2020 ob 18:25 gost gost

      Vas ni sram objavljati takšnih bedari, o nekih bajnih plačah? Pa b i vas moralo biti. Tehtne prispevke pa brišete, in sploh ne objavljate. Sramota, ne rabimo vas, ukinite se.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.12.2020 ob 18:36 Štef gost

        Namesto za STA naj vlada nameni denar za RKC kjer je leglo pedofilov, zgleda da so orbanovego v bruslju dobili na gejevski zabavi, mogoče je že rezerviral termin za orbana in janšo

        15 5 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.12.2020 ob 18:29 gost

      "spoštuje načela neodvisnega in nepristranskega novinarsko-agencijskega obveščanja" ha ha ha ha, ha ha ha ha, ha ha ha ha... pa koga vi tu farbate FAKE NEWS sralaši??? Navadni LAŽNIVI GNOJI STE VSI PO VRSTI!!!! PRISTRANSKOST in ZAVAJANJE sta van na dnevnon redi! Čistak prav ka so van vzeli financiranje. Naslednja na vrsti pa de RTV SLO!!!!

      7 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.12.2020 ob 18:39 gost

        Janšev cucek, ta vaš Urbanija je zelo pokvarjen človek. Dela dveh nezdružljivih delovnih mestih. Preberi si kaj o njem, da boš vsaj približno vedel za kakšnega pokvarjenca gre. Kaj je z madžarsko Orbanovim GEJEVSKIM poslancem, ki se v javnosti bori za krščanske vrednote in krščansko družino, v zasebnosti je pa velik peder???????????? Tudi v vaši stranki SDS imate nekaj takih pokvarjencev. Sramota desničarska.

        13 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.12.2020 ob 19:12 gost

        Oprosti, ampak malo si se zmoto. Ka se mene tiče so ABSOLUTNo VSI POLITIKI NAVADNI LAŽNIVI GNOJI.... in Janša in Šarec itd, vsi po vrsti... Mi pa tudi zelo ide na kurac ka se naši davkoplačevalski pejnazi trošijo za te FAKE NEWS sralaše, keri lepo uživajo na naš račun! Zaj pa če ti uživaš ka ti vsaki mesec trgajo velki del plače, zato ke te lejko po TV gledaš tau LAŽNIVO nakladanje pa MANIPULIRANJE, te izvoliš pa jin celo plačo ta daš, ka do se še naprej lejko gospodje z dragimi mercedesami vozili na morje na svoje vikende ob obali in to vse na naš račun!

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.12.2020 ob 19:34 gost

        19:12................... Šarec lahko vsak trenutek dokaže odkod mu denar. Enako Mesec, .................. , medtem, ko vaš puklasti kaplar še danes ne ve odkod mu je v roke priletela gotovina, s katero je plačal avtomobil Volvo. KPK je pa dokazala, da denar ni bil dvignjen ne z njegovega, ne z ženinega tekočega računa. Da ostale njegove rabote ne bom našteval. Že 30 let odlično živi na račun davkoplačevalcev in ljudi jebe v glavo, a mu zaradi desnih obsedencev v tej državi nihče nič ne more. Samo popoln pokvarjenec ali desni cucek lahko primerja Šarca in Janšo. A Nova 24TV ti pa ne ide na kurac, ki same laži stresa iz sebe, poneumlja svoje desne gledalce in vnaša razdor med državljane?? Pa ta pokvarjeni SDS Urbanija, ki je direktor Ukoma zraven pa še privatnik, ki oddaja koče na Veliki planini???????

        9 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.12.2020 ob 19:48 gost

        Pa ka maš rejsan tak nizki IQ ali ka ti je nej jasno, če san ti lepo napiso KA ME BOLI KURAC I ZA JANŠO I ZA ŠARECA I ZA VSE POLITIKE! Si rejsan tak ZABITI ka ne skapejraš toga, ali zakoj mi li toga gniloga Janšo v oči mečeš??? Bože moj, ka vse za glupih lidi je tu gor ej... Mene svadi ka mamo tu v Sloveniji preveč agencij pa TV postaj keri so financirani iz strani nas davkoplačevalcov, a vsaki den nan pa filajo samo laži pa manipulirajo! In ta STA je ena izmed teh lažnivih manipulantov, keri so do zaj uživali na naš račun!

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.12.2020 ob 20:03 gost

        19:48 ..... pa kaj si res tako tupi, da ne veš, da je več kot polovico tega ustanovil in to vzdržuje z našim in madžarskim denarjem Janša? Pa še Planet TV je prodal Madžarom. Ti boš pa njega in Šarca primerjal? Daj, no, ne seri gluposti. Pa tega tudi ne veš, da je Janša leta 2008 ustanovil Študijski center za narodno spravo, da je kot večno direktorico zaposlil Zverovo ženo Valičevo ( kot poročno darilo ). Letos so Valičevo Zverovo zaradi njenih nepravilnosti pri delu odstavili z direktorskega mesta. Janša je že ustanovil Novi muzej slovenske osamosvojitve in prepričan sem, da bo Valičeva Zverova tam dobila dobro plačano delovno mesto. Kaj ti res ničesar ne veš kaj se pri nas dogaja????

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.12.2020 ob 20:18 gost

        Pa li mi Janšo v oči meče.... Človek božji, glupi si ko stena... bv se dale s teboj štukate... lejko noč...

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.12.2020 ob 18:34 gost

      Če bi direktor odklonil posredovati podatke edinemu lastniku v kakšnem podjetju, ga več ne bi bilo, ker bi bil zamenjan.

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.12.2020 ob 19:58 gostitelj gost

        , ga več ne bi bilo, ker bi bil zamenjan. NAROBE letel bi in to brez odpravnine !!

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.12.2020 ob 18:35 Sam MacDevitt gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.12.2020 ob 18:35 Aidan Playford gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.12.2020 ob 18:55 Brayden Handfield gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      01.12.2020 ob 21:15 Mali gost

      Najboljše da bi ta Rtv prispevek šel k tv24 te bi janša znal ka je to od ljudstva ali pa naj prosi donacije še s kosova ali pa z lepe naše od ge izvirajo njegovi predniki

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.