https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Kustečeva: Šolska vrata se bodo odprla ko bo varno

02.12.2020 ob 9:33  

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec je danes zjutraj v oddaji Dobro jutro predstavila aktualne informacije glede nadaljnega izobraževanja.


Izpostavila je, da smo še vedno v zahtevnih epidemioloških razmerah. Na ministrstvu spremljajo stanje in sprotno z okrožnicami obveščajo ravnatelje če bo in ko pride do postopnega vračanja. Tako se na ravni šol lahko organizacijsko pripravljajo. Pouk na daljavo poteka nemoteno. Vsi, ki so vključeni vanj, razumejo, da se je potrebno prilagajati. Ve, da so vsi v pričakovanju, kdaj bo spet prišel tisti dan, ko se bomo lahko vrnili v šolo. 

Ta trenutek še ne more nič zagotovo povedati, vračanje se bo izpeljalo postopoma. Najprej za najbolj ranljive skupine učenk in učencev, prva triada, učenke in učenci z učnimi težavami in potem počasi naprej. Nošenje zaščitnih mask bo obvezno, prav tako prezračevanje in vsi ostali ukrepi, ki so pomembni. Določenih ukrepov smo že navajeni in razumemo, da dokler je virus med nami, moramo živeti z njim kot je potrebno, da se zaščitimo.

Šele pozneje pa se bodo vračali v šolske klopi srednješolci. Tudi tam bodo prioritete in sicer se bodo prvi vrnili srednješolci zaključnih letnikov in to zaradi priprav na maturo. Sam potek mature je trenutno zelo pomembno vprašanje, s katerim se ukvarjajo na ministrstvu. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.12.2020 ob 9:49 gost

      Ta odvratna ločenka pojma nima o epidemiji, otrocih, mladostnikih in o delu, ki bi ga morala opravljati. Je samo kmet na šahovnici, katerega obrača Janša kakor želi. Špot od ženske.

      23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.12.2020 ob 19:39 D. gost

        Daj ne bodi pametna! Ko bo pa tvoj froc zbolel, boš pa bentila v bolnici, ker ti ga ne bodo mogli hospitalizirat, ker ne bo prostora. Kaj folku še mi jasno? Kaj misliš, da je zato, ker je ločena drugorazredna ministrica?

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.12.2020 ob 11:22 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Kustecuva,deca v glavnem ne prenašajo virusa,testirati učitelje.Oni bivši Kučanov zet(tisti z neopranimi mastnimi lasmi)ne štrajka za nedelo prosvete.Mater jim preplačano.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.12.2020 ob 20:07 Gost gost

      Če je tolko ukuženih, v Sloveniji potem naj otroci učijo na daljavo, kaj bo če otroci bodo šli v šolo in bodo se okužili kaj bo potem.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.12.2020 ob 20:12 Gost gost

      Pa naj otroci se učijo dalje na daljavo, če že tolko viroza je v Sloveniji, kaj bo če bodo šli v šolo in se bodo otroci okužili.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.12.2020 ob 21:30 Igo gost

      Čestitke ministrici, sem v šolstvu, imam otroke in mislim, da odlično vodi to krizno situacijo. Ne pišite takih komentarjev, stopimo skupaj in premagamo virus.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.12.2020 ob 19:46 Darja gost

      Kaj enim še ni jasno? Šinfajo vlado, kako so nedposobni in zanič, sami pa s prstom ne mignejo, da bi bilo bolje. Vlada in ministri sami, brez našega sodelovanja ne morejo nič. Mi pa, namesto da bi jim podali roko, jih spotikamo na vsakem koraku. Narod ni za nikamor. Le tako naprej, pa bomo do poletja zaprti. Potem boste pa imeli čas premišljevat, kaj je šlo narobe. Z vlado in Kustečevo je vse vredu, zagotovo je, ni pa vredu z narodom!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.12.2020 ob 18:46 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Darja,tak je,ti in tvoja vlada ste tisto nekaj enkratnega,narod je zmešan,se strinjam,tisti so neuravnovešeni,ki podpirajo Ivana,torej tudi ti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.12.2020 ob 18:59 Leent1979 gost

      1.I started working online in past three months when the corona was at its peak and made a hand some package. I urge every one to try it when the second wave of corona is troubling our lives once again here is a link for information .... https://rb.gy/vsfben try it once no instant cash or credit card involved /

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.