https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Velika Britanija bo drugi teden začela s cepljenjem

2.12.2020  

Združeno kraljestvo bo prva država na svetu, ki je za splošno uporabo odobrila cepivo proti covid-19 podjetja BioNTech in Pfizer, ki nudi 95 odstotno zaščito pred boleznijo in nima resnih stranskih učinkov.


V državi bo cepivo na voljo od prihodnjega tedna. Pri cepljenju bodo imele prednost ogrožene skupine in oskrbovanci v domovih za starejše ter zdravstveno in negovalno osebje.

Velika Britanija je naročila 40 milijonov odmerkov cepiva, kar zadošča za cepljenje 20 milijonov ljudi, poroča STA. V kratkem bo na voljo približno 10 milijonov odmerkov, prvih 800.000 pa jih bo v Veliko Britanijo prispelo v prihodnjih dneh.

Fotografije so simbolične

BBC poroča, da se na cepljenje pripravlja približno 50 bolnišnic, točke za cepljenje bodo tudi drugje, tudi v različnih konferenčnih centrih.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.12.2020 ob 14:54 Nenad gost

      Cepljenje na pamet....kako bo pa s tistimi ,ki so že preboleli,kako dolgo deluje,to so neznanke za katere ni odgovorov,je samo gašenje trenutnega stanja...lobiji delajo svoje...

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.12.2020 ob 16:46 gost

      Upam, da bomo tudi mi kmalu delezni cepiva, vsaj do poletja? Drugače ne vem kako bomo mi preživeli, nekateri se obnašajo kot da ni nič, jutranje kavice v bifejih še vedno, mladina se druži po slačilnicah. Malo se ozrite na okrog, v vsaki vasi se krši, potem pa so vsi drugi krivi, samo mi ne. Okrog nas lahko naštejem vsaj 30 obolelih z covidom.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.12.2020 ob 18:10 gost

      Mij cepivo dobimo samo pod pogojem da posrani Janez grozni ostane na vladi. Isto kot počivaušek ostal v vladi ker mu je diktatur odstopil vse Sava komplekse. Ka de se debeli počivaušek špilal z njimi.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.12.2020 ob 18:53 gost

        Malo ste smešni, ne mešajte Janezeka zraven, saj je vse eno katera vlada bo, vsi so isti banditi. O tem odloča svetovna Who organizacija. tako da veste. Do tecas pa spoštujmo priporočila.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.