https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Znova preobrat! Gutaljeva bo morala občini vrniti odškodnino

03.12.2020 ob 9:00  

Murskosoboška občina je na vrhovnem sodišču uspela z revizijo sodbe v zvezi z izredno odpovedjo zaposlitve Sabine Gutalj. Ta bo morala občini vrniti odškodnino.

Naj spomnimo, da je murskosoboška občina, leta 2015 odpustila takratno vodjo oddelka za splošne zadeve in občinsko pravnico Sabino Gutalj. Najprej je bila v disciplinskem postopku, nato pa je prejela izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Gutaljeva se s prekinitvijo delovnega razmerja ni strinjala, zato je pravico iskala na sodišču. Delovno sodišče v Mariboru je aprila 2017 tožbi ugodilo in odločilo, da mora občina Gutaljevi vrniti službo. Po pritožbi murskosoboške občine je višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani to sodbo razveljavilo. Delovno sodišče je lani februarja tako odločilo znova, tokrat v prid občine, a se je pritožila Gutaljeva.

Novembra lani je tako Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani razsodilo, da je bila izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz aprila 2015 nezakonita. Z dnem 15. 1. 2019 je s sodbo tudi razvezalo pogodbo o zaposlitvi med Mestno občino Murska Sobota in Sabino Gutalj. Soboška občina pa je morala Gutaljevi izplačati vse plače od odpovedi do sodne razveze ter denarno povračilo zaradi sodne razveze v višini 7 plač.

Iz murskosoboške občine so takrat sporočili, da bodo sodbo sodišča spoštovali, se pa z njo ne strinjajo in to kljub temu, da je sodišče sodno razvezalo pogodbo o zaposlitvi z Gutaljevo. Takrat so tudi napovedali, da bodo zoper sodbo vložili izredno pravno sredstvo.

Kot kaže je občina z revizijo sodbe višjega sodišča uspela. Vrhovno sodišče je namreč odločilo, da je bila izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz aprila 2015 zakonita. Gutaljeva bo tako morala občini vrniti odškodnino, ki jo je prejela.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2020 ob 9:22 gost

      Farsa od sodišč. Pet sodnikov, pet različnih odločitev. Zakon pa samo en. Župan Jevšek sramuj se sebe in svojih dejanj. Tvoj ego te bo požrl.

      21 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.12.2020 ob 10:04 Mura ljubezen gost

      Odlicna novica!

      5 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.04.2021 ob 21:18 123 gost

        Kazen za sodnike bi morala slediti za vse sodniške napake, ali pa je že vnaprej dogovorjeno kako naj odvetniki služijo, naj nekdo v gospodarstvu mislim privat sektor,kaj podobnega naredi

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.12.2020 ob 11:27 gost

      Jevšek imamo še Ustavno in Evropsko sodišče. Na koncu boš izgubil in tvoj ego bo šel rakom fičkat.

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.12.2020 ob 11:40 dr. EMIL SABOTIN gost

      TO JE SRAMOTA in samo dokaz kakšna sodišča imamo in kakšna država smo, ne glede kdo so stranke, KAKO LAHKO SODIŠČE ODLOČI ENKRAT TAKO DRUGIČ DRUGAČE ZA ENO TE ISTO STVAR. Sami serejo v svojo skledo in dokazujejo DA JE POTEM BILA ENKRAT IZDANA NEPRAVIČNA SODBA in kaj se bo zgodilo temu sodniku ali senatu, ki so izdali napačno sodbo ????? NIČ SE NE BO ZGODILO, SODNIKI SO VEČNI IN NEDOTAKLJIVI. Pazite in to KRIVOSODJE izdaje sodbe V IMENU LJUDSTVA - SRAMOTA. V tem primeru gre za denar, kaj pa v primeru sodbe, da nekdo sedi v zaporu NE KRIV 30 let, mi ki smo ljudstvo in sodbe se izdajajo v našem imenu SE LAHKO ŠE KAKO BOJIMO TAKEGA KRIVOSODJA. Sicer pa kolikor vem bo zadeva šla na Evropsko sodišče, tam pa ni krivosodja in država bo spet doživela sramoto in še pošteno plačala. Ves ta čas pa SO UNIČILI 10 LET ŽIVLJENJA NEKOMU.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.12.2020 ob 15:34 dringi 22 gost

      POPOLNA KATASTROFA. IN KAKO NAJ LJUDJE VERJAMEJO V PRAVIČNOST SOJENJA ? KAKO SO LAHKO IZREČENE SODBE TAKO RAVNO NASPROTNE ? ENKRAT TAKO, DRUGIČ PA RAVNO NASPROTNO ? KATASTROFA. ALI KDO ZATO ODGOVARJA ?

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.12.2020 ob 17:19 gost

      Kako je to mogoče. Ker sodijo taki sodniki keri se naljiju potem pa nevej kak se pijšeju. Policiji pa poveju drugo ime in priimek. In kazen za takega sodnika ali sodnico. Drugo delavno mesto v Mariboru samo ena stopnica višje. Zato so take sodbe v imenu ljudstva brez ljudstva.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.12.2020 ob 19:11 Kai Galea gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.