https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Spletnemu goljufu izročila preko 40.000 evrov

04.12.2020 ob 13:00  

Murskosoboški policisti so v mesecu avgustu 2020 prejeli prijavo občanke, ki je naznanila sum storitve kaznivega dejanja goljufije v katerem je navedla, da je v začetku leta na socialnem omrežju zasledila oglas v katerem moški išče partnerko.


»Na profil je poslala sporočilo in si pričela dopisovati z neznano osebo. Po mesecih dopisovanja sta se dogovorila za srečanje, ko je neznan moški prišel na dom oškodovanke, kjer sta se še večkrat srečala. Oškodovanki je obljubljal preselitev k njej. Kljub videzu situirane osebe je oškodovanko prosil za denar. Le-ta mu je nakazala oz. izročila preko 40.000 evrov. Nato je vse stike z njo prekinil.

Policisti so z opisom neznanega storilca seznanili vse policijske enote na območju Slovenije in prejeli odgovor policistov iz območja PU Celje, ki so neznanega storilca prepoznali. Opravljene so bile tudi druge aktivnosti na podlagi katerih je bil storilec prepoznan. Zoper  40-letnega moškega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje goljufije.

Policisti  zaradi različnih primerov spletnih goljufij občane opozarjamo na previdnost.   Neznani  storilci  na  spletu  najpogosteje  zavedajo žrtve z lažnimi obljubami, zaradi česar jim žrtve velikokrat slepo verjamejo, kljub temu, da jih ne poznajo in jim nakažejo oz. izročijo denar,« s sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.12.2020 ob 13:18 gost

      Naj bi si cvek v glavo zabila rajši koža pošiknjeno. Eli bi se rajši prijavila v ljubezen po domače. Pa bi še zaslužila.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.12.2020 ob 13:18 gost

      Ženska neumna jaz bi te vsak dan zastonj kefal. Ti si pa za nekaj kefov plačala 40.000 evrov.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.12.2020 ob 13:19 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ta "glupača"je pa jako potrebna pimpleka,za ta denar bi jo Orbanovi dimljeni hodili klestit mesece,celo leta.....namučili bi se"nej je tou lejki posel...".

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.12.2020 ob 13:45 Harry Queale gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev / prej in za vse namene sem takoj kupil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.12.2020 ob 13:57 Bučko gost

      Baba je res zmešana. Res je bika potrebna. In od kod ji toliko denarj

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.12.2020 ob 19:33 gost

      Je iz Murske Sobote?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.