https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Počivalšek predloga o nadaljnjem zaprtju gospodarstva ne bo podprl

08.12.2020 ob 11:57  

Kot smo že poročali, je minister za zdravje Tomaž Gantar v ponedeljek naslovil predlog za zaprtje gospodarskih dejavnosti na ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška. Ta se je sedaj odzval in sporoča, da tega predloga ne bo podprl.

Počivalšek se je odzval na družbenem omrežju Twitter, kjer je zapisal  "Do sedaj smo spoštovali vse predloge, tudi javno smo jih zagovarjali, vendar z njimi žal ne dosegamo pričakovanih rezultatov. Zato predlagam korenito spremembo strategije in podpiram zahteve gospodarstva."

 

V sporočilu, ki so ga posredovali z ministrstva, je dodal, da razume in spoštuje dejstvo, da je zdravstveni sistem na robu zmogljivosti, vendar glede na razvoj dogodkov ugotavlja, da Slovenija s trenutno strategijo zajezitve epidemije ne dosega pričakovanih rezultatov. "Imamo stroge ukrepe in najdaljše zaprtje javnega življenja v regiji, pa nam kljub temu števila okuženih nikakor ne uspe znižati, kot bi vsi skupaj želeli," je dodal in predlagal, da moramo "enostavno priznati, da smo na strateški ravni v slepi ulici". Po njegovem mnenju se je epidemija razvila predvsem v psihološko krizo zaupanja, zato ni dovolj, da imamo dobre ukrepe v teoriji in na papirju, temveč jih morajo ljudje spoštovati tudi v praksi, je poudaril.

Počivalšek za še strožji nadzor

Na ministrstvu tako predlagajo drugačen pristop. Za vsako dejavnost naj zdravstvena stroka predpiše stroge pogoje izvajanja, ki bodo preprečili širjenje okužb. Nato bi vse razpoložljive inšpekcijske službe usmerili v strog nadzor spoštovanja pravil in strogo kaznovanje morebitnih kršitev. Po njihovem mnenju je nujna maksimalna pospešitev izvajanja hitrih testov, s čimer pa po navedbah gospodarskega ministrstva zamujamo. Nujno je tudi preveriti, ali lahko država naredi napredek pri hitrem izdajanju karantenskih odločb in bolniškega staleža, da se evidentirano okužene takoj osami.

Bo Gantar odstopil?

Po informacijah STA naj bi minister za zdravje s popolnim zaprtjem gospodarskih dejavnosti pogojeval tudi svoje nadaljnje sodelovanje v vladi. Gantar je sicer zaostritev ukrepov na področju gospodarskih dejavnosti predlagal že v začetku novembra. Vlada je predlogom sledila ter v celoti prepovedala zbiranja, ustavila javni potniški promet in zaprla nenujne trgovine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.12.2020 ob 17:22 gost

      Vsi smo zapreti svetski tviteraš pa po nakupih za orožjem v Izrael. Koji kurac mA on okoli oditi. To še pa Nej zadostna svojega lovskuga psa Logarja pa je poslal kufre pospravlat Trampi. Ka je on odšel na Floridu naši hlapci pa ga tačas morajo odseliti iz bele hiše. Janez grozni pa ni moral v ZDA ker nima vstopa kajti edini še ni čestital novo izvolnjemu predsedniku Bajdnu.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.12.2020 ob 17:47 RAČUNICA gost

      tudi za politične laike, Gantar zahteva ukrepe, vlada jih ne odobri (gospodarstvo) torej možen 100% odhod Desusa iz vlade, krivdo bodo pa prenašali eni na druge. To so ukrepi, za katere Gantar ve, da so nezmožni za sprejetje, se pa tako edino lahko Desus umakne iz vlade in ne bo nič kriv. Če bi ga pa že kdo naredil za krivca, bo pa povedal, da mora odstopiti, ker ga vlada ni poslušala. Logika tudi za manj razumne desne ovce -crkvenjake.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.12.2020 ob 9:09 gost

      Ti zgornji dol se streli kak si norčasti. Če bi norost bolela bi ti umiral v neznosnih BOLEČINAH.Hitro si idi po ŠTRIK in bež na prvo malo močnejšo vejo.Rezultat :eno tele manj.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.