https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Na delovnem mestu redno nosi maske dve tretjini zaposlenih

10.12.2020  

Raziskava Valicon je pokazala, da na delovnem mestu, ves čas nosi masko dve tretjini zaposlenih. Nekaj več kot polovica jih je vzdrževala priporočeno razdaljo do drugih, polovica pa se je izogibala tveganim stikom s sodelavci.


V raziskavi so sodelovali Valicon, sledilnik za Covid-19 in Mladi zdravniki Slovenije, ki so med drugim ugotovili, da 7 odstotkov zaposlenih nikoli ali skoraj nikoli v času epidemije na delovnem mestu ni nosilo maske. Teh sicer niso vprašali, ali so bili na delovnem mestu sami, pri čemer nošenje maske nebi bilo smiselno. Najslabše upoštevano priporočilo na delovnem mest je bilo prezračevanje. Zanj je ves čas ali skoraj ves čas skrbelo 43 odstotkov vprašanih.

Med obiskom drugih gospodinjstev v zaprtih prostorih je masko nosilo 44 odstotkov vprašanih. Toliko jih tudi zatrjuje, da so hodili izključno na kratke obiske in na nobenem obisku niso jedli ali pili. 43 odstotkov je bilo takih, ki so na vseh obiskih vzdrževali razdaljo vsaj dveh metrov. Na obiskih je največ, kar tri četrtine anketirancev upoštevalo higieno rok, med temi pa je bilo znatno več žensk kot moških. Tisti, ki so bili na večjem številu obiskov, so priporočila slabše upoštevali.

Samozaščitna priporočila ob obiskih trgovin, bank, pošte ali bencinske črpalke so ljudje najbolj dosledno upoštevali. Kar 88 odstotkov jih je ves čas ali skoraj ves čas nosilo maske, 81 odstotkov si je razkuževalo roke, 77 odstotkov pa je upoštevalo varno razdaljo do drugih. Vseh treh navedenih priporočil sta se držali dve tretjini vprašanih, bolje pa so se zaščitili tisti, ki spadajo v ogroženo skupino.

Avtorji raziskave ugotavljajo, da bi bilo smiselno razmisliti o strategiji spodbujanja varnega druženja, kot možno rešitev pa vidijo varno druženje majhnih skupin na javnih površinah namesto druženja po domovih. Menijo, da se tam ljudje bolj držijo priporočil, pa tudi verjetnost prenosa virusa je na odprtih prostorih manjša.

Za izboljšanje obnašanja na delovnem mestu je po njihovem še kar nekaj prostora, saj je kar polovica zaposlenih, ki delo opravlja na delovnem mestu, redno v tveganih stikih s sodelavci. To se poveča zlasti v času skupne malice, dolgih sestankov, odmorov za kajenje, ko bi lahko bolj poskrbeli za zračenje prostorov in dosledno uporabo mask, navaja STA.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.12.2020 ob 8:51 gost

      V tej seljačkij fabrikaj se ne nosijo nobene maske rok se pa ne pere niti ko se gre srat pa scat Nej ka bi si prali brzvize. Zato pa je telko v Pomurju po seljačkij občina telko okuženij. Budala nekolturna.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.12.2020 ob 10:11 gost

        To je to, pa še tisti ki namerno neopostevajo, potem se pa čudimo številkam, zaradi takih pa trpimo vsi. Takoj odpreti ali pa čisto vse zapreti.

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.12.2020 ob 10:46 gost gost

      Nesposobna jajojova vlada išče krivce pri vseh, samo pri sebi ne. Rezultati njihovih betežnih ukrepov pa vsaki den slabši. Takojšenj odstop in prevzem krivde za vse bedarije, ki jih delajo. Samo to od teh ni za pričakovati, so nesposobni prevzeti kakšnokoli odgovornost. Zgražanja vredno!

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.12.2020 ob 12:08 gost

        Mi nimamo sposobnega človeka v Sloveniji ne na eni in ne na drugi strani in taki smo tudi mi oprostite. Ne obnašamo se odgovorno ne politiki in tudi mi ne, brez veze komentirati, mogoče pride zdaj Trump pa Melanija.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.12.2020 ob 12:31 Resno gost

        Si videl kaj predlaga KUL koalicija .... Isto. Isto kot imajo druge drzave .... Ampak mi slovencki smo uporniki , mi se ne bomo drzali ..

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.12.2020 ob 11:49 Harry Earnshaw gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.12.2020 ob 13:23 gost

      RESNO, tako je, mi Slovenci smo norci, namesto da bi ukrepali in vsem pokazali in bi bili zgled, se jebemo in izgovarjamo na totalno idijotske politike, briga me za Janšo in vso opozicijo sem neopredeljen, vsi gledajo za svoje riti, sami bi morali vediti kaj je dobro za nas ne pa da se obnašamo kot kreteni.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.