https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Helga Lukač: Nagrada je vzpodbuda k razvijanju novih doživetij v Pomurju

11.12.2020 ob 6:00  

Na tokratnih virtualnih Dnevih slovenskega turizma so bila podeljena priznanja za najbolj inovativne turistične produkte in ideje, Sejalec in Snovalec. Sejalec leta 2020 je postal Regijski promocijski center Expano. Paviljon je bil leta 2015 v Milanu na svetovni razstavi Expo izjemna uspešnica, saj ga je obiskalo skoraj milijon obiskovalcev. Danes pa ob robu Soboškega jezera živi svoje drugo življenje.


O nagradi smo se pogovarjali s Helgo Lukač, vodjo RPC Expano.

Kaj vam pomeni ta nagrada?

Sejalec 2020 za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu je priznanje našemu delu in ekipi Expano, Razvojnega centra Murska Sobota. To je priznanje Mestni občini Murska Sobota, ki je bila pobudnik tega projekta, da slovenski paviljon postane regijski promocijski center, ki bo odpiral vrata v Pomurje. Je priznanje celotni ekipi, ki je snovala projekt, verjela vanj in si prizadevala z vseh zornih kotov in strokovnih vidikov, da se Pomurje predstavi najboljše na enem mestu. To je tudi priznanje celotni regiji in pomurskemu turizmu, saj brez podpore in sodelovanja vseh akterjev ne bi mogli uresničevati in udejanjati svojega poslanstva: povezovanje, ustvarjanje novih priložnosti in zgodb ter promocije.

Kako bo ta nagrada vplivala na promocijo Pomurja?

Za promocijo Pomurja je to odlično izhodišče, saj bomo kot prejemnik nagrade izpostavljeni na spletni strani www.slovenia.info in vključeni v promocijske aktivnosti Slovenske turistične organizacije. Glede na to, da smo regijski promocijski center, bo promocija Expana pravzaprav promocija celotne regije. Prav zato je pomembno, da okrepimo naše vezi s turističnim gospodarstvom, TIC-i ter ponudniki turističnih storitev in produktov, saj bomo tako bolj prepoznavni pri domačem kot tudi tujem turistu.

Kakšna so pričakovanja za Expano v naprej?

S priznanjem smo prejeli in prevzeli tudi dobršno mero odgovornosti za promocijo Pomurja v naslednjih letih ter tako postali tudi ambasador pomurskega turizma. Naše delo želimo nadaljevati in si še naprej prizadevati za povezovanje ponudbe, ustvarjanje novih edinstvenih zgodb in promocijo. Nadgrajevati želimo doživetja, ki bodo obiskovalce navdihovala za nadaljnje raziskovanje regije in s tem daljšanje bivanja v Pomurju.

Kakšni so načrti Expana za naslednje leto?

S postavitvijo Expana Mestna občina Murska Sobota sledi svoji trajnostni in zeleni viziji razvoja. Recikliranje objekta in revitalizacija južnega dela Soboškega jezera sta šele prvi korak k nadaljnjemu razvoju. Trajnostni razvoj namreč pomeni nenehno prizadevanje za okoljsko sprejemljivo delovanje in obnašanje. In temu želimo slediti tudi v prihodnje.

V letu 2021 si bomo še naprej prizadevali za ustvarjanje odlične uporabniške izkušnje v Expanu in ob Soboškem jezeru, zato bomo v skladu z vsemi varnostnimi vidiki v turizmu razvijali nova doživetja. Naša skrb bo namenjena tudi povezovanju in promociji pomurskega turizma.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija