https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Ljutomerčanke brez težav do šeste zaporedne zmage

Ljutomer, 10.12.2020  

Ljutomerske odbojkarice nadaljujejo z odličnimi predstavami v 1.B Državni odbojkarski ligi. Tokrat so na domačem parketu s 3:0 premagale nasprotnice iz Braslovč in s tem dosegle že šesto zaporedno zmago, s čimer so tik pod vrhom prvenstvene lestvice.


ŽOK Ljutomer 3:0 Braslovče
(25:21, 25:19, 25:14)

 

Na začetku prvega seta je bila igra obeh ekip dokaj izenačena, saj sta izmenično dosegali točke. Pri rezultatu 9:9 so domačinke stopile na plin in začele povečevati svojo prednost ter povedle z 18:12. Ta prednost gostij ni zmedla saj so nadaljevale z borbeno igro ter zaostanek znižale na tri točke. Po odmoru, ki ga je zahteval domači trener se stanje na igrišču ni bistveno spremenilo, ekipi kjer ni izstopala nobena igralka, pa sta dosegali točko za točko. Na koncu so bile boljše domačinke ter po napadu in bloku Sare Sakovič ter Adele Pintarič set dobile z 25: 21.

Igra v drugem setu je bila podobna igri iz prvega, saj sta bili ekipi spet izenačeni pri rezultatu 3:3, Barbara Petek pa je nato domačinke povedla v vodstvo s 6:3. Gostje so še enkrat uspele izid izenačiti, čemur je sledila serija zaporednih točk in Ljutomerčanke so znova povedle - 14:8. A odbojkarice iz Braslovč so tudi tokrat našle odgovor in se povsem približale na 15:13. Domače odbojkarice so se zatem spet zbrale ter z dobro igro vseh igralk v polju set zanesljivo dobile z 25:19.

Tretji set so boljše pričele Ljutomerčanke ter po zaslugi dobrega sprejema, kjer je prednjačila Veronika Mikl in napadalnih akcij, povedle s 4:0 in nato po novem bloku Barbare Petek s 9:4. V tretjem nizu so gostjam počasi začele pojenjati moči tako, da so Ljutomerčanke brez večjih težav dobile tudi tretji set (25:14), ter se veselile že šeste zaporedne zmage.

Izjava po tekmi: Ana Kolmanič, igralka ŽOK Ljutomer: "Današnjo tekmo smo pričele zelo dobro in tako kot smo se dogovorili. Vmes je sicer bilo nekaj pada koncentracije, ki pa ni vplivala na potek igre. Zanesljivo smo igrale v obrambi, v napadu pa je vsaka soigralka, po dobri organizaciji igre s strani naše podajalke, dala delež kot se od vseh nas pričakuje. Čestitke vsej ekipi."

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.12.2020 ob 0:36 gost

      ojoj koliko lepih ritk na kupo ,puce hude ste

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.