https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita nemočna proti Mariboru na zadnji letošnji tekmi v Murski Soboti

14.12.2020  

V soboto, 12. decembra, se je v športni dvorani OŠ I v Murski Soboti odvila tekma 14. kroga 1.A državne odbojkarske lige za moške na kateri se je Panvita Pomgrad s porazom s 3:0 proti Mariboru poslovila od letošnjega leta.

PANVITA Pomgrad 0:3 Merkur MARIBOR

(17:25, 19:25 in 23:25)

PANVITA POMGRAD: Ražnatović 9, Potočnik, Vinkovič 10, Drvarič 1, Radović, Rojnik 11, Flisar, Lakner 2, Novak 4, Bedrač 2, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

MERKUR MARIBOR: Cafuta 7, Šket 6, Detela, Možič 19, Donik 4, Uremovič 7, A.Adžović, S.Adžović, Planinšič 1, Kisiliuk, Ikhbayri 14, Kovačič, Herman in Košenina (oba libero). Trener: Sebastijan Škorc.   

Na zadnji tekmi letošnji tekmi v Murski Soboti so okrepljeni Mariborčani prepričljivo odpravili Sobočane po vsega dobri uri igre in tako Sobočanom prizadejali še deseti poraz v sezoni, sami pa so se z deseto prvenstveno zmago povzpeli kar na vrh lestvice. 

Favorizirani Mariborčani okrepljeni z reprezentančnim sprejemalcem, Alenom Šketom, so bili tokrat proti oslabljeni Panviti pri kateri zaradi poškodbe ni igral prvi korektor, Branislav Radović, v uvodnih dveh nizih za razred boljši tekmec. Pri Sobočanih je tako na Radovičem mestu zaigral Nikola Ražnatović, njegovo vlogo na mestu sprejemalca pa je prevzel Dino Vinkovič, ki je tokrat zelo solidno odigral predvsem v napadu.

V uvodnem nizu so Mariborčani naredili odločilno razliko pri izidu 15:14, ko odbojkarji Panvite niso našli pravega odgovora za začetni udarec Alena Šketa, ki je serviral kar do 20.točke. Po številnih zapravljenih žogah domačinov je tako Škorčeva zasedba ekspresno dobila prvi niz.

V drugem nizu pa se je tehtnica na mariborsko stran prevesila že po gostujočem vodstvu z 10:5. Takrat je domači trener, Aleš Hribar, zamenjal organizatorja igre in namesto Urbana Drvariča je vstopil Marin Novak, ki je poživil domači napad. A brez pravega sprejema servisa tudi v drugem nizu ni šlo in Mariborčani so hitro vodili že z 2:0 v nizih.

Foto: Športni klub Pomurje DESET

 

Zadnji, tretji niz pa je bil nato še najbolj zanimiv in izenačen. Tokrat sta se tekmeca izmenjevala v vodstvo za točko vse do izida 18:15, ko so si Sobočani na servis Jureta Laknerja priigrali minimalno prednost treh točk. A je takrat na sceno še enkrat stopil nezaustavljivi Rok Možič, ki je s tremi učinkovitimi napadi izid hitro izenačil na 19.točki. Nazadnje je bilo nato izenačeno pri 23:23. Mariborčani so si po domačem začetnem udarcu rezervista, Blaža Grabarja, priigrali prvo zaključno žogo, ki jo je nato s servisom, kjer se je žoga srečno skotalila preko mreže, za maksimalno zmago s 3:0 zaključil Filip Uremovič. 

    Fotogalerija