https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Poslovila se je filozofinja dr. Cvetka Hedžet Toth

14.12.2020 ob 14:00  

V 73. letu starosti je umrla filozofinja dr. Cvetka Hedžet Toth, ki je bila tudi redna profesorica na Filozofski fakulteti v Ljubljani.


Cvetka Hedžet Toth se je rodila leta 1948 v Razkrižju. Vse življenje je bila razpeta med svojo rodno pokrajino Prekmurje in svojim delovnim mestom v Ljubljani, znana pa je bila kot strastna in glasna predavateljica, ki je želela, da slušatelji tudi razumejo filozofijo.

Zadnja leta je redno objavljala prispevke v Svobodni besedi, glasilu ZZB ta vrednote NOB Slovenije, saj je izhajala iz zavedne partizanske družine, na vse bolj pozabljene vrednote iz NOB pa je opozarjala  s filozofskega vidika, so o njej zapisali pri Zvezi združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

Med drugim je sodelovala tudi s hebrejsko univerzo v Izraelu in nemškima univerzama v Münchnu in Regensburgu.

Bila je avtorica člankov, študij ter sedmih daljših filozofskih knjig, med katerimi so tudi Demaskirajoče tendence (2018), Metafizika čutnosti (1998) ter Med metafiziko in etiko (2002).

*Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.