https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Med finalisti projekta Mladi upi tudi Marko Matajič

20.12.2020  

Nadarjen pianist iz Črenšovcev Marko Matajič se je uvrstil med dvajset finalistov projekta Mladi upi.

Zavarovalnica Triglav in njen zavod Vse bo v redu s projektom »Mladi upi« podpirata mlade športnike, umetnike, znanstvenike in parašportnike. Nadarjenim posameznikom, ki se šele prebijajo na vrh in se zato težje potegujejo za profesionalna ali sponzorska sredstva za razvoj svojega talenta, ponujajo finančno podporo za nadaljnji razvoj.

Projekt je nadaljeval svoje poslanstvo tudi letos. Strokovna komisija je pregledala vse prijave mladih talentov in izbrala 20 talentiranih mladih upov, ki v svoji panogi izstopajo po izjemnih dosežkih in bi si zaslužili finančno podporo za nadaljnji razvoj.

Foto: Mateja Jordovič Potočnik

Med finaliste se je uvrstil tudi Prekmurec Marko Matajič iz Črenšovcev. Mladi pianist ima številna vidna priznanja in nagrade različnih mednarodnih in državnih tekmovanj. Klavirsko izobraževanje obiskuje na Srednji glasbeni šoli v Varaždinu na Hrvaškem.

Med vsemi finalisti je sicer deset športnikov, in sicer dva plavalca, dva biatlonca, smučarka, smučarski tekač, smučarski skakalec, skakalec s palico, šprinterka in šahistka. Finalist je tudi en parašportnik, ki navdihuje s svojimi rezultati v plavanju. Devet finalistov pa je s področja umetnosti, in sicer dve plesalki, dva flavtista, pianist, violinistka, kitarist, fotografinja in literarna ustvarjalka.

Izjemno pozitiven projekt »Mladi upi« se letos odvija že osmič. Do sedaj je bilo z lavreatom Mladih upov okronanih že 88 mladih, vanje pa so vložili 351.000 evrov.

*Naslovna fotografija: Fb Marko Matajič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.12.2020 ob 8:54 gost

      Lepo vsaj nekaj lepega iz prekmurja,pa tak naprej,ker nas ostale regije majo malo za tak zaostale,seveda z strani rdečih,ki namerno in umetno lažejo o zadevah v prekmurju in o nas govorijo zelo v negativnem smislu.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.12.2020 ob 14:38 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost, črni,vse si zapisal kaj si.....(da si teleban in zabitež desni).

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.12.2020 ob 9:32 M M gost

      Pa tole je dečko iz verne družine dobrih plemenitnih staršev ki nimajo tako negativnih predsodkov kot levoroki telebani, ki jim je vse tole brezvezno. Taki ljudje nimajo prihodnosti. Čestitke Matajičevim!!

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.12.2020 ob 9:35 Wozek gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj....... www.earnapp2.com

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.12.2020 ob 18:30 gost

      čestitke

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.