https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

DeSUS v četrtek o morebitnem izstopu iz koalicije

15.12.2020 ob 14:30  

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je napovedal, da bodo z organi stranke v četrtek razpravljali o morebitnem izstopu iz koalicije. Po sestanku KUL je Erjavec potrdil, da je  eden od možnih kandidatov za mandatarja.


Kot je dejal Karl Erjavec so se danes s strankami LMŠ, SD, Levica in SAB pogovarjali o položaju DeSUS v trenutni koaliciji ter možnosti, da bi stranka upokojencev postala del koalicije KUL. V DeSUS bodo o tem razpravljali v četrtek, ko se bosta sestala izvršni odbor in svet stranke, je napovedal Erjavec.

Erjavec pojasnjuje so v stranki pritiski s terena zelo močni, saj je članstvo zelo nezadovoljno z delom aktualne vlade, motijo pa jih predvsem ideološke teme, napadi na medije ter približevanje Slovenije Madžarski in Poljski. Moti jih sodelovanje v vladi, ki nima rešitev za izhod iz epidemije koronavirusa.

Erjavec je že pred volitvami 2018 jasno povedal, da se ne vidi v vladi Janeza Janše. V teh devetih mesecih aktualne vlade so po njegovih besedah tudi državljani spoznali, zakaj si tega nikoli več ne želi. Z uresničevanjem koalicijske pogodbe sedanje vlade sicer v DeSUS nimajo težav, pričakujejo pa, da se bodo njihove zahteve uresničevale tudi v morebitni novi koaliciji, piše STA.

Odločitve o mandatarskem kandidatu koalicije KUL sicer po Erjavčevih besedah še niso sprejeli, je pa potrdil, da je sam eden od kandidatov. Erjavec je spomnil tudi na vlogo SMC, od katere pričakujejo, da se opredeli.

Izvršni odbor stranke bo obenem odločal tudi o pobudi za izključitev poslanca Roberta Polnarja iz DeSUS, navaja STA. Očitajo mu neprimerne izjave in žaljiv nastop do stranke.

*Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.12.2020 ob 14:52 gost

      Najprej se mora rešiti teh občinskega plevela ki sedi zanjim in mu dela škodo in zaradi taki gubi procente. Taki so mu že obrnili hrbet. Poišči si poštene in načelne ljudi. To kaj pa tvori zdaj tvojo stranko je samo ološ.

      5 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.12.2020 ob 14:59 gost

        Najprej se mora on torej Erjavec sam sebe kot plevela v slovenski politiki , rešiti in z nepovratno vozovnico oditi na smetišče zgodovine.

        32 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.12.2020 ob 14:56 Karel gost

      Erjavec na volitvah še ni dobil nikoli in tudi na zadnjih dosti več kot 200 glasov in on se sklicuje na javnost, da ga ta javnost podpira. Dober populist je in manipulator je to stvorenje zraven pa je še Balažek in pa tisti Šteiner načelnik soboške Uprave. Nihče v javnosti ga ne podpira, saj je DESUS v tem času, ko je prišel na njegovo čelo on spet izgubil. Boji se iti na volitve, zato zdaj s pomočjo Kučanovi titoistični kliki lojalnih medijev razpihuje takšno demagogijo.

      30 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.12.2020 ob 15:00 Karel gost

      Vsi vemo, da Janša ni dober, da je iz istega testa kot Kučan, da sta obadva s svojo fanatično skupino podpornikov prekletstvo za samostojno Slovenijo. V to Janša-Kučanovo fanatično krvosesno povzpetniško skupino spada tudi Erjavec, nesposobnež. Nekoč je rekel ta Erjavec, da kdo pride mimo je lahko minister, zdaj pa bo on celo postal predsednik vlade, to je katastrofa. Če se že Janša menja potem naj ga zamenja razum in zares izobražen, sposoben človek kateri zna vsaj prešteti kante za smeti pred stanovanjem, če jih je vsaj deset. Ne veselite se tega, da bo Erjavec zamenjal Jnašo, saj je Jasno, da Janša prodaja Slovenijo Orbanu, Erjavec in njegovi pa jo bodo prodajali Kitajcem in Risom, toreej nam slovenscem spet ne bo nič ostalo.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.12.2020 ob 15:01 gost

      nIČ NE BO IZ TEGA. dEBELI ZABITI jURŠA, pOLNAR IN OSTALA DVA POSLANCA NE BOSTA DALA TEGA STORITI. nJIM JE POMEMBNA POSLANSKA PLAČA, POTEM PA UPOKOJITEV. BOLI NJIH ZA LJUDI. SAMO ZA SVOJO RIT GLEDAJO.

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.12.2020 ob 20:04 gost

        Vsaka rit naj bo debela ali suha gre nazadnje vseemo v večno jamo. samo slab spomin bo ostal.AMEN in še težki kamen.....na rit

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.12.2020 ob 15:03 gost gost

      Stranka DESUS je izgubila vso kredibilnost, ko je vstopila v to vlado. Tega se zavedajo, po toči zvoniti je pa prepozno. Zdaj rešujejo kar se da, upajmo, da kjim bo uspelo. Ker to, ka dela ta vlada je katastrofa za narod, sramota in izdaja interesov. Vsi bi morali na zatožno klop in prepovedano delovanje v politiki za vse večne čase. Ona štajerska gospa je pa katastrofa in sramota za stranko upokojencev. Bila je podpora JJ in samo za to jo je rabil. Dajno Erjavec popelji stranko na pot, na kateri je bila in delala v dobrobit upokojencev.

      9 29 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.12.2020 ob 15:13 gost

      Poslanec Franc JURŠA je leta 2012 glasoval za zakon ZPIZ - 2, s katerim so zmanjšali pokojnine za 40 let dela na 57 % plače. Ta človek je izdajalec upokojencev. Mali debeluhar, ki zaradi svojega slabega spomina trideset besed bere z lističa ( za računalnik je vprašanje, če ga zna uporabljati ), skrbi samo za svojo debelo rit. Boli njega za upokojence.

      32 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.12.2020 ob 17:56 gost gost

      ŠALABAZARJI BI VLADALI BOG POMAGAJ

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.12.2020 ob 18:22 gost

      Kdo nam pa zdaj vlada sam,, adek,,, Janez grozni,,, keri se z vsemi krega, v Evropi, ZDA Neve gdo je predsednik, zvsemi inštitucijami kere nimajo njegovih nesposobnij direktorov.. Novinara mi keri pišejo o njem resnico. Itd. Tvita tvita in se dela iz sebe bedaka ker ga nihče ne razume kaj tvita.

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.12.2020 ob 19:01 gost

      Vsi debili z norčastim Karlekom se obrišite po buči z drekom! odjebali ste svojo karijero! J J je za vse vas kretene BOG I BATINA!!!!!!! on je tako sposoben da lahko zamenjuje druge evropske voditelje na velikih evropskih sestankih!!!!!!!!! Levojajčniki pa še sebe NE znajo vključiti kaj šele da se izpostavijo pred javnostjo

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.12.2020 ob 21:31 Ha , ha , ha , gost

      Ja Karči de predsednik vlade , Šarči pa minister za šolstvo , kajti vsem je znano kak je on v šolstvu že raztural , predvsem v tišlarski šoli , najprvle pa se oba moreta navčiti šteti do 46 , loleki.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.12.2020 ob 21:33 Edmontorancana gost

      Jaz bi bil za Rjavica samo da ta Janšo podrine iz vlade kaj pa ta desetar tako zavaja Slovenski narod ima Srbsko taktiko zavadi in vladaj.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.12.2020 ob 22:05 Drzavljan gost

      Ko gledaš te opozicijske stranke,kako se vsaki dan preštevajo,da bi prišli nazaj na oblast,lahko samo bruhas. Zgleda,da se je v tej državi veliko denarja za izbrane,samo za poštene delovne ljudi ga ni!! Namesto,da bi vsi ti politiki stopili skupaj in državo peljali ven iz te krize,se eni rajši borijo za svoje stole v parlamentu!!

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.12.2020 ob 11:34 gost

      Še en nateg Kahla. Še večji kot je bil tisti o 1.000€ penzije. Sredi največje krize v novejši zgodovini sveta se gre rušit Vlado RS samo zaradi svoje frustracije Kahel. Ne gre za napredek in razvoj Slovenije, ampak samo se vrnejo spet k nazaj koritu. Ko slišiš, da bi naj več denarja namenilo za zdravstvo in ne za vojsko pa se nihče ne vpraša: Zakaj pa se v preteklih 10 letih, ko se nič ni vlagalo v vojsko ni več vložilo v zdravstvo? Aja delale so se raziskave za katere se je porabilo 73 mio€. Kaj imajo navadni državljani sedaj od tega Kahl in druščina?

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      16.12.2020 ob 14:13 Drzavljan gost

      Pa je to normalno,da se vsako leto menjuje vlada,pa še to z takimi,ki so vrgli puško v koruzo? Kaj bi ti iz opozicije zdaj naredili drugace?Kam gre ta Slovenija?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      16.12.2020 ob 20:47 Ivan gost

      Karlek, ti se za v penzijo nisi, kje je tvojih 1.000 evrov obljublenih za penzioniste, lažnivec , tak si kot veter piha, že 15 let

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.