https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Vinska kraljica postala botra Marofovega klopotca v Mačkovcih

Mačkovci, 22.08.2011 ob 13:57  

Vinska klet Marof je minulo soboto drugo leto zapored pripravila krst klopotca.

Prireditve se je udeležila tudi Vinska kraljica Slovenije Simona Žugelj, ki je postala njegova botra. "Marofov klopotec se uvršča med največje primerke svoje vrste. Kakovost grozdja v vinogradih je trenutno nadpovprečna in nakazuje, da bodo vina bogata, sveža in sadna," pravijo v Vinski kleti Marof. 

Krst klopotca je po starodavnih običajih opravil Janez Žilavec v vlogi škofa. Dogodek so popestrili ljudski godci in skupina Pravi moment.  

Marofov klopotec spada med večje primerke svoje vrste, saj njegove vetrnice merijo v dolžino kar 6,5 metra. Klopotec stoji med vinogradi na vrhu hriba, nedaleč od vinske kleti. Na Marofu verjamejo, da bo tudi letos pridno opravljal svoje poslanstvo, tako da bo letina dobra in bogata. Po besedah enologa Uroša Valcla se bo trgatev pričela okrog 10. septembra s sorto Chardonnay za pridelavo penečega vina. Trenutna situacija v vinogradu kaže na nadpovprečno kakovost, seveda pa si želijo predvsem suhe jeseni, ki bo omogočila trgatev ob optimalni tehnološki in organoleptični zrelosti. Pričakujejo zelo dobro razmerje sladkorja in kislin, kar pomeni, da bodo vina bogata, sveža in sadna. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.